Un nou virus ataca produsele Apple

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 23:51
5516 citiri
Un nou virus ataca produsele Apple
Foto: macstories.net

Cei care detin dispozitive Apple dotate cu ultimele versiuni ale sistemului de operare iOS sunt amenintati de un nou virus denumit "Masque Attack".

Conform Digital Trends, virusul poate sa actioneze deghizat ca o aplicatie.

Marele pericol este dat de faptul ca informatiile personale ale utilizatorului sunt astfel furate. Hackerii au putut exploata unele erori ale programelor de operare iOS 7 si 8 pentru a instala aplicatii false prin intermediul unor emailuri si mesaje text.

In cazul in care utilizatorul foloseste linkul trimis de hackeri pentru a descarca aplicatia, ea va lua locul altora deja instalate pe acel dispozitiv. Chiar si dupa ce gadgetul este pornit din nou, virusul poate actiona la fel. Trebuie mentionat faptul ca aplicatii precum Apple Mail si Safari nu pot fi inlocuite de un asemenea virus.

In luna iulie, compania americana le comunica celor de la FireEye faptul ca lucreaza la remedierea problemelor existente. Concret, Masque Attack are capacitatea de a afecta variantele iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0, 8.1 si 8.1.1 beta. Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu descarce aplicatii din alte surse, ci doar din Apple Store.

In urma cu o saptamana, specialistii in securitate au descoperit un alt virus, WireLurker, care ataca produsele Apple.

Acest malware a fost detectat de firma Palo Alto Networks. El se infiltreaza in sistemul de operare OS X de pe calculatoarele Apple si pe software-ul iOS folosit de iPhone-uri si iPad-uri.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google a anunțat lansarea Fitbit Ace LTE, un smartwatch destinat copiilor de peste 7 ani, care combină exercițiile fizice cu jocurile și oferă părinților posibilitatea de a-și monitoriza...
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
#virus ios apple, #virus ipad iphone, #iphone apple virus , #iPad