Vanzarile Apple au depasit Lenovo, in China

Joi, 18 August 2011, ora 21:21

   

Vanzarile Apple au depasit Lenovo, in China
Vanzarile Apple din China le-au depasit, pentru prima data, pe cele ale Lenovo, cel de-al treilea mare producator de calculatoare personale din lume.

Lenovo, care a cunoscut cea mai rapida crestere din industria IT, timp de sapte trimestre consecutive, a anuntat, joi, ca vanzarile sale in China au crescut cu 23,4 procente in ultimul an, ajungand la 2,8 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Cererea puternica pentru iPhone, iPad si computerele Macintosh de la Apple a facut ca vanzarile in China, Hong Kong si Taiwan sa creasca de sase ori, in ultimul an, ajungand la 3,8 miliarde de dolari.

In datele Lenovo nu sunt incluse si vanzarile sale din Hong Kong si Taiwan, ele fiind in categoria "piete emergente", care au inregistrat, de asemenea, o crestere puternica in ultimul trimestru.

Dar, pentru ca Lenovo sa ajunga la veniturile Apple, analistii spun ca ar trebui sa aiba vanzari in Hong Kong si Taiwan de cel putin un miliard de dolari.

Lenovo a castigat o cota importanta de piata in toate regiunile si in ultimul trimestru a depasit Acer, pentru a ajunge numarul 3 la nivel mondial.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1210 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
joshua
rank 1
Iarasi scrieti aberatii.
China e China si nu are nimic deaface cu Hong Kong si Taiwan, China detine doar armata in Hong kong, atat, nimic mai mult. apple nu are nici o sansa sa detroneze lenovo in china. in hong kong nu se platesc taxe la stat si ce fac baietii? importa apple de la foxconn din China (distribuitorul apple din hong kong)dupa care vand in hong kong, cei din hong kong vand la nivel mondial deoarece pretul lor este mult mai bun decat pretul distribuitorilor apple din toata lumea..., deci? cum a detronat apple vanzarile lenovo in China?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor