Apple renunta in mod surprinzator la incarcatorul wireless AirPower

Duminica, 31 Martie 2019, ora 11:01
5074 citiri
Apple renunta in mod surprinzator la incarcatorul wireless AirPower

Apple a decis sa renunte la incarcatorul wireless AirPower, anuntat in 2017 odata cu iPhone X, o retragere rara pentru un producator de dispozitive cunoscut pentru lansarile spectaculoase de produse, transmite Reuters.

Incarcatorul de forma unui pad avea rolul sa permita incarcarea concomitenta a trei produse Apple, cum ar fi iPhone, Apple Watch si castile AirPods.

In timp ce incarcatoarele wireless s-au raspandit in industria gadget-urilor, incarcarea rapida a trei dispozitive in acelasi timp s-a dovedit a fi dificila. Comerciantul de mobila Ikea, de exemplu, vinde pad-uri de incarcare de 60 de dolari care pot incarca trei telefoane, dar lent, la o putere de 5W.

Apple a anuntat intr-un comunicat ca a ajuns la concluzia ca incarcatorul AirPower "nu poate atinge standarde ridicate".

"Ne cerem scuze clientilor care asteptau aceasta lansare. Continuam sa credem ca viitorul este wireless si suntem dedicati sa ducem mai departe experienta wireless", a declarat Dan Riccio, vicepresedinte al Hardware Engineering la Apple.

Anuntul este unul rar pentru Apple, cunoscuta in industria electronicelor pentru pastrarea discretiei planurilor referitoare la produse pana la lansarea publica a acestora, in cadrul unor evenimente spectaculoase organizate in Silicon Valley. Anuntarea timpurie a AirPower, alaturi de castile AirPods cu incarcare wireless, a fost o indepartare de la aceasta traditie. Apple a lansat saptamana trecuta o noua versiune a castilor AirPods, ceea ce a amplificat speculatiile ca vor fi urmate in curand de incarcatorul wireless.

Daring Fireball, un site care publica stiri referitoare la Apple, a relatat anterior ca inginerii Apple au probleme cu dispozitivele care se supraincalzesc pe incarcatorul AirPower.

Apple a refuzat sa comenteze in plus fata de comunicatul publicat.

Quarterly Report - Editia 4

iFixit își încheie parteneriatul cu Samsung. Compania critică politica de reparații
iFixit își încheie parteneriatul cu Samsung. Compania critică politica de reparații
Compania iFixit, cunoscută pentru vânzarea de instrumente și piese de reparații pentru electronice, precum și pentru ghidurile de reparații oferite utilizatorilor, a anunțat încetarea...
Noul Motorola Edge 50 Ultra, disponibil pentru precomandă în România. La ce preț este oferit
Noul Motorola Edge 50 Ultra, disponibil pentru precomandă în România. La ce preț este oferit
Motorola a anunțat lansarea noului său flagship, Motorola Edge 50 Ultra, care este acum disponibil pentru precomandă într-o ofertă specială. Motorola Edge 50 Ultra vine cu specificații...
#Apple renunta incarcator wireless AirPower , #iPhone X