Administratia Obama a decis: Produsele Apple pot fi vandute in SUA

Duminica, 04 August 2013, ora 12:55

   

Administratia Obama a decis: Produsele Apple pot fi vandute in SUA
Apple va avea voie sa continue vanzarile modelelor de iPhone si iPad mai vechi in America dupa ce guvernul SUA a intervenit pentru a rasturna o interdictie castigata de compania rivala Samsung.

Administratia Obama a respins interdictia propusa de Samsung pentru interzicerea comercializarii unor produse Apple in SUA, printre acestea numarandu-se si dispozitivele iPhone 4 si iPad 2, potrivit The Telegraph.

Interzicerea comercializarii acestor produse a fost impusa de catre Comisia pentru Comert International a SUA, care a constatat ca unele dispozitive Apple incalcau o licenta detinuta de compania coreeana Samsung Electronics in legatura cu transmiterea serviciilor 3G.

Potrivit presedintelui Barack Obama, Comisia pentru Comert International a SUA nu ar trebui sa aiba autoritatea sa impuna obligatii privind importurile in astfel de cazuri.

Aceasta decizie este cea mai recenta hotarare intr-o lunga batalie privind licentele desfasurata intre cei doi giganti IT. In aceste procese, Apple a inregistrat o serie de infrangeri in SUA. In urma unui proces mai vechi, juratii au decis ca Apple sa plateasca daune de un miliard de dolari. Compania a facut apel, iar acesta va fi analizat la sfarsitul acestui an.

Judecatorul Lucy Kow a scazut valoarea acestor daune pe care ar trebui sa le plateasca Apple la 450,5 milioane de dolari, spunand ca juratii nu au respectat asa cum trebuie instructiunile atunci cand le-au calculat.

iPhone 4 a fost lansat in 2010 si este cel mai vechi dispozitiv al companiei care se mai comercializeaza pe piata. Este foarte posibil sa fie retras de la comercializare la sfarsitul acestui an.

Oficialii Apple au salutat decizia administratiei Obama, spunand ca reprezentantii Samsung au gresit abuzand de sistemul de licente in acest fel.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2330 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
srelu
rank 5
Pai si la noi e la fel
Politicienii respecta hotararile judecatoresti numai daca au chef.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor