Apple a lansat iPhone 4 (Galerie foto + video)

Marti, 08 Iunie 2010, ora 07:33
5061 citiri
Apple a lansat iPhone 4 (Galerie foto + video)
Foto: Reuters

Seful Apple Steve Jobs a prezentat la conferinta dezvoltatorilor Apple, din San Francisco, iPhone 4, mai subtire, cu o rezolutie mult mai buna, o baterie cu durata mai mare de viata si peste 100 de caracteristici noi.

Inainte sa il prezinte, Jobs a descris iPhone 4 ca fiind "fara indoiala, cel mai precis lucru si unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am facut", potrivit MacWorld.

Designul telefonului a fost schimbat aproape complet, otelul si cele doua parti de sticla oferindu-i un aspect industrial, dar si cu 24% mai subtine decat iPhone 3GS. Cu cei 9,3 milimetri grosime, iPhone 4 este acum cel mai subtire smartphone de pe planeta.

Cea mai importanta schimbare adusa noii versiuni este claritatea imaginii, nemaiintalnita pana acum la un alt telefon. Noul iPhone are o rezolutie de 960x640, de patru ori mai mare decat in prezent ca urmare a unei noi tehnologii numita de Apple Retina Display.

Steve Jobs a explicat ca fiecare pixel al imaginii a fost impartit in patru, iar imaginea este atat de clara incat ochiul uman nu mai poate sa distinga pixelii. Jobs a precizat ca fiecare inchi al ecranului are acum 326 de pixeli, in timp ce limita ochiului uman este de 300 de pixeli.

Contrastul de 800:1 este si el de patru ori mai mare decat cel al versiunii iPhone 3GS, iar tehnologia ecranului este cea folosita la iPad si iMac.

Cu 40% mai multa baterie

Performanta deosebita a noului iPhone 4 este sustinuta si de procesorul A4, creat chiar in curtea Apple, care ajuta telefonul sa foloseasca mult mai eficient resursele energetice. iPhone 4 foloseste un SIM de mici dimensiuni pentru a reduce spatiul umplut de noua baterie. Noua tehnologie ofera cu 40% mai mult timp pentru convorbiri.

Astfel, bateria are o durata de viata de sapte ore pentru convorbiri 3G, de sase ore pentru browsing 3G sau de 10 ore pentru browsing WiFi. In cazul filmelor, bateria noului iPhone rezista 10 ore, iar muzica ii permite sa functioneze 40 de ore. In stand by, durata de viata a bateriei este de 300 de ore, potrivit datelor prezentate de Steve Jobs.

O alta noutate ce merita amintita este conexiunea wireless 802.11n, in locul celei 802.11g de la modelele precedente.

5 MP si inregistrare high definition

iPhone 4 are si o noua camera de 5 megapixeli cu blitz si zoom digital de 5x, care poate sa filmeze HD 720p la 30 de frame-uri pe secunda. Pentru a completa oferta video, Apple a creat si o versiune pentru iPhone a aplicatiei de editare video iMovie, care permite montarea imaginilor direct pe telefon.

Noua versiune a telefonului mai are o camera si pe partea frontala, pe care Steve Jobs a folosit-o pentru a arata capabilitatile de video chatting. Astfel, intre doua telefoane iPhone 4 se pot face apeluri video - numite FaceTime - folosind numai conexiunea wireless la Internet.

Jobs a precizat ca apelurile video vor putea fi facute doar prin WiFi cel putin in 2010, dar ar urma sa discute pe aceasta tema cu furnizorii de telefonie mobila in viitorul apropiat.

iPhone OS devine iOS4

Noul sistem de operare le aduce fanilor Apple ce au asteptat indelung si va rezolva una dintre marile probleme ale tabletei iPad. iOS 4 suporta rularea mai multor aplicatii in acelasi timp, dar intr-un mod cat mai eficient din punct de vedere energetic.

Steve Jobs a recunoscut ca Apple ofera multitasking-ul mai tarziu, dar asta doar pentru ca au vrut sa fie cat mai bun. "Unii oameni spun ca nu am fost primii cu multitasking - asta e adevarat si in cazul cut/copy/paste. Am stat sa ne gandim cum putem sa il facem cum trebuie", a declarat Jobs in fata audientei de la World Wide Developers Conference.

iOS 4 suporta si Retina display ceea ce face ca aplicatiile deja existente sa fie modificate pentru noua rezolutie. Alte caracteristici sunt crearea unui Inbox unic pentru e-mail, foldere si optiuni noi pentru cautarea pe Internet, iBooks si iAd, o retea mobila de publicitate.

Utilizatorii vor avea de ales intre Google,Yahoo si Bing pentru a cauta pe Internet, desi Google va ramane motorul de cautare setat automat in telefon. iOS 4 va oferi si o mai buna protectie a datelor, SSL VPN si suport pentru Microsoft Exchange.

Noua versiune a sistemului de operare va putea fi descarcata de toti utilizatorii iPhone, iPad si iPod Touch incepand din 21 iunie, dar va functiona la capacitate maxima numai pe iPhone 4.

In SUA, noul iPhone costa 199 dolari in varianta cu 16 GB si 299 dolari in versiunea cu 32 GB, preturile fiind valabile pentru abonament la AT&T. iPhone 4 va ajunge in 24 iunie in magazinele din SUA, Japonia, Marea Britanie, Franta si Germania, iar in iulie va fi trimis in alte18 tari. In luna septembrie, iPhone se va gasi in 88 de tari, acesta fiind cel mai rapid program de lansare al vreunei generatii de pana acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#noul iPhone, #iPhone 4, #Apple lansare iunie 2010 , #iPhone