Apple iOS 7: Design diferit, esenta neschimbata (Galerie foto)

Marti, 11 Iunie 2013, ora 23:10
4487 citiri
Apple iOS 7: Design diferit, esenta neschimbata (Galerie foto)
Foto: Cnet

Apple a incercat sa revolutioneze din nou piata smartphone-urilor, prezentand o varianta noua a programului sau de operare pentru iPhone, iOS 7, insa schimbarile sunt mai mult de ordin cosmetic, potrivit specialistilor.

De la primul iPhone, lansat in 2007, iOS nu a fost modificat prea mult, insa o schimbare majora era asteptata de utilizatori si, mai ales, de dezvoltatorii de software prezenti la conferinta sustinuta de Apple in San Francisco.

Noul iOS 7 impresioneaza cel putin la nivel vizual, noua interfata marcand o schimbare radicala. In plus, Apple a implementat si cateva optiuni in premiera pentru utilizatorii de iPhone si iPad, desi acestea sunt disponibile de mult timp pentru utilizatorii de Android, cum ar fi un sistem de acces rapid la setarile sistemului, update-uri automate si un sistem de partajare de fisiere, AirDrop (similar NFC - near field communication in telefoanele Android).

Iata schimbarile aduse de Apple in iOS 7, potrivit Cnet:

Design

Noua interfata nu mai are icon-urile usor bombate, Apple optand pentru un "look" plat, mai elegant. De asemenea, in momentul navigarii pe ecranele cu aplicatii, exista un efect 3D ce face wallpaper-ul sa para a fi intr-un plan mai indepartat fata de icon-uri.

Interfata beneficiaza si de alte elemente noi, cum ar fi tranzitia animata in momentul inchiderii si deschiderii aplicatiilor si o schema de culori diferita de versiunile anterioare.

In plus, toate aplicatiile create de Apple pentru iOS 7 au o "fata" noua, complet diferita, inclusiv browser-ul Safari, albumul foto sau aplicatia pentru muzica.

Centrul de control si notificari

Aceasta este una din putinele caracteristici noi ale iOS 7, aducand in prim plan cele mai folosite setari si aplicatii. Centrul de control (Control Center) poate fi accesat din orice ecran: cu o miscare de jos in sus, de la baza display-ului, utilizatorul poate aduce pe ecranul principal setarile de baza, cum ar fi activarea Wi-Fi, luminozitatea ecranului, mod avion, player-ul de muzica si altele.

De asemenea, are integrata o aplicatie pentru folosirea blitz-ului drept lanterna, ceea ce ar putea insemna "moartea" numeroaselor aplicatii externe de acest gen.

In meniul de notificari, aveti alertele, apelurile ratate sau SMS-urile.

AirDrop

AirDrop este un serviciu de partajare a fisierelor intre utilizatori, care va fi disponibil pe iPhone 5, a patra generatie de iPad si pe iPad Mini. Serviciul functioneaza prin creearea unei mini-retele locale, intre utilizatori, si foloseste conexiunile Wi-Fi sau Blutooth pentru a trasfera fisierele.

Camera si aplicatiile foto

Apple a reorganizat complet si aplicatia ce controleaza aparatul foto al iPhone-ului, precum si albumul foto. Astfel, este mai usor pentru utilizator sa aleaga modul fotografic (panorama, 1:1, video etc) si sa aplice filtre foto.

Din punct de vedere al organizarii fotografiilor, iOS 7 permite si aranjarea dupa loc, nu doar cronologic.

Siri

Serviciul de asistenta vocala digitala Siri a capatat noi trasaturi in noua versiune iOS. Astfel, acum are doua voci: una feminina, alta fata de versiunea anterioara, si una masculina. Raspunsurile apar intr-o fereastra ce acopera intreg ecranul, iar Apple promite suport si pentru alte limbi, inclusiv franceza si germana.

In plus, Siri are si mai mult control: utilizatorul poate cere redarea unui mesaj audio, activarea functiei Bluetooth sau modificarea luminozitatii ecranului. De asemenea, Siri poate efectua cautari pe Wikipedia si Twitter.

Multitasking

Apple a imprumutat atat de la Microsoft, cat si de la Google, facand functia de multitasking mult mai utila. Astfel, ecranele aplicatiilor folosite sunt mai mari, nu doar icon-uri, si se inchid intr-un mod similar celor din Android.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Apple iOS 7, #lansare iOS 7, #modificari sistem operare iPhone , #iPhone