Apple isi deschide propria firma in Romania

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 10:24
8840 citiri
Apple isi deschide propria firma in Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Gigantul american de tehnologie Apple, care, la inceputul lunii august, a devenit prima companie americana a carei capitalizare a depasit valoarea de un trilion de dolari, a infiintat in august firma Apple Sales Romania SRL.

Compania recent infiintata este controlata direct prin intermediul subsidiarei din Irlanda, centrul afacerilor europene pentru Apple, scrie Ziarul Financiar. Astfel, gigantul american se va implica direct in razboiul de pe piata locala cu rivali precum Samsung, Huawei, Lenovo si HP.

Apple obtine 25% din cat cheltuie romanii intr-un an pe telefoane si 6% din cat aloca achizitiei de computere, vanzarile fiind facute prin intermediul distribuitorilor autorizati. Mai exact, americanii vand intr-un an in Romania peste 300.000 de iPhone-uri.

Cotatia actiunilor Apple Inc. a urcat valoarea companiei la peste un trilion de dolari la data de 2 august, pe baza tranzactionarii in New York si a datelor privind numarul de actiuni pe care compania le dezvaluise, anterior, intr-o declaratie catre autoritatea de reglementare.

Doar PetroChina Co a mai depasit pragul de 1 trilion de dolari, la sfarsitul anului 2007, dar a scazut rapid, pe masura ce preturile petrolului s-au prabusit, afectate de criza financiara, noteaza Bloomberg.

Pe 12 septembrie, Apple a prezentat noi modele de iPhone si un ceas inteligent.

Tim Cook, directorul general Apple, si Philip W. Schiller, vicepresedintele Apple responsabil de Marketing, au prezentat, in cadrul unui eveniment desfasurat in complexul "Steve Jobs" din Cupertino, noul model iPhone XS, cu doua tipuri de ecran, de 5,8, respectiv 6,5 inch (iPhone XS Max).

XS Max este cel mai mare model de iPhone de pana acum. Ambele smartphone-uri vor avea ecrane OLED de rezolutie inalta si vor fi rezistente la lichide. Un alt model - iPhone Xr - va avea un ecran de 6,1 inch cu tehnologie LCD. De asemenea, a fost prezentat noul ceas inteligent "Apple Watch Series 4".

Quarterly Report - Editia 4

Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Platforma de raportare pentru falsuri digitale, conţinut denigrator, dezinformări şi manipulări online a început să producă efecte. În mai puțin de două săptămâni, peste 3.500 de...
Cele trei orașe mari care primesc 700 de milioane de lei pentru termoficare. Ministrul Energiei, către primari: „Grăbiți-vă, banii se termină!”
Cele trei orașe mari care primesc 700 de milioane de lei pentru termoficare. Ministrul Energiei, către primari: „Grăbiți-vă, banii se termină!”
Primăriile din Craiova, Constanța și Cluj au primit 700 milioane de lei, bani nerambursabili, pentru reabilitarea rețelelor de termoficare. Contractele semnate între autoritățile din cele...
#apple magazin Romania , #iPhone
Comentarii