Apple, prabusire dezastruoasa pe modelul Nokia?

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 22:28
4793 citiri
Apple, prabusire dezastruoasa pe modelul Nokia?
Foto: Tech News

Tim Cook, directorul executiv al companiei Apple, a declarat in aceasta saptamana ca firma nu va face niciun compromis si nu va lansa un smartphone iPhone cu o diagonala mai mare decat au in prezent aceste dispozitive.

Analistii din piata au facut imediat analogia cu pozitia adoptata de conducerea Nokia in 2007, cand liderul pe piata telefoanelor mobile la acea vreme declara, prin vocea conducerii, ca tendinta catre display-uri mai mari nu il deranjeaza si ca veniturile companiei nu vor scadea daca nu face acelasi pas, noteaza Tech News.

Nu peste mult timp, insa, a iesit pe piata iPhone, cu o diagonala a ecranului de 3,5 inchi, dupa care marii producatori de telefoane mobile au scos modele asemanatoare.

In acelasi timp, Nokia continua sa promoveze dezavantajele pe care ti le ofera un ecran mai mare, incercand, prin diverse strategii de marketing, sa-si convinga utilizatorii ca trebuie sa foloseasca telefoane cu ecrane mici.

Peste timp, piata smartphone-urilor a cunoscut un boom spectaculos. Daca Apple a fost deschizatorul de drumuri, alte companii au venit tare din urma. Samsung, HTC, LG, Huawei, ZTE, Accer sunt doar cateva nume de mari producatori care au scos pe piata modele care de care mai variate, cu ecrane din ce in ce mai mari.

Nokia a trecut de stadiul negarii si incearca sa revina in top cu exact aceleasi tipuri de telefoane pe care le lua in deradere in urma cu 6 ani.

Acum, Tim Cook iese pe piata cu o pozitie asemanatoare celei avute de Nokia in 2007, declarand ca ecranele mari consuma mai multe resurse, calitatea imaginii nu mai e aceeasi care ar trebui sa fie, se creeaza dificultati in adaptarea unor aplicatii si diferite inconveniente pentru utilizatori.

Analistii cred ca, pana la urma, Tim Cook va dovedi ca are viziune si se va arunca in competitie cu un smartphone avand un display mai mare de 3,5 inchi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Apple telefoane Nokia, #Tim Cook Apple ecran, #telefoane smartphone display Apple , #iPhone