Apple, profit record in 2015: Tara in care oamenii iubesc cel mai mult iPhone-ul

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 10:49
7391 citiri
Apple, profit record in 2015: Tara in care oamenii iubesc cel mai mult iPhone-ul

Apple isi lasa in urma competitorii in Statele Unite, in China si peste tot in lume, inregistrand profituri record. "Suntem impotriva curentului", este mesajul transmis la inceputul acestei saptamani actionarilor celei mai valoroase companii la nivel mondial.

Apple a inregistrat un profit de 13,6 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an, adica al doilea record din istoria gigantului american, au anuntat luni reprezentantii companiei, scrie Los Angeles Times.

Este vorba despre o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul incasat de Apple a fost de 10,2 miliarde de dolari.

Cel mai profitabil produs lansat vreodata de Apple? Si-a zdrobit concurenta intr-o singura zi

Castigul a fost generat de cererea foarte mare de iPhone 6, mai ales in China, unde vanzarile au crescut cu 70%. Acest lucru se datoreaza si faptului ca chinezii au intrat in anul Caprei si au fost cuprinsi de febra cumparaturilor.

"Cifrele venite din China au fost probabil cele mai importante din rezultatul general. Clientii din China iubesc telefoanele mari", a declarat Angelo Zino, analist la S&P Capital IQ.

Vanzarile de iPhone au depasit asteptarile, insa norii negrii raman deasupra Apple

Apple a vandut cu 192.000 mai multe iPhone-uri pe zi din ianuarie pana in martie anul acesta, in comparatie cu acelasi interval din 2014, rezultand in venituri de 40,3 miliarde de dolari.

Cel mai mare record stabilit vreodata de Apple a fost in timpul sarbatorilor de iarna de anul trecut, cand compania a vandut circa 61,2 milioane de iPhone-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#vanzari iPhone, #profit Apple, #record profit Apple , #iPhone
Comentarii