Apple vrea sa faca lumea si mai mare prin realitatea augumentata: Noul iPhone va avea o super camera foto 3D

Duminica, 03 Februarie 2019, ora 10:19
9289 citiri
Apple vrea sa faca lumea si mai mare prin realitatea augumentata: Noul iPhone va avea o super camera foto 3D
Foto: Arhiva Pixabay

Apple planuieste sa lanseze, in acest an, modele de iPhone dotate cu o camera foto 3D foarte performanta. Motivul? In timp ce alte companii mizeaza pe realitatea virtuala (inclusiv marele sau rival Samsung), Apple pariaza pe realitatea augumentata.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, camera va fi capabila sa recreeze lumea reala.

Utilizatorul scaneaza mediul inconjurator. Apoi, gratie tehnologiei 3D, telefonul va reda o imagine fidela, ce va fi proiectata in afara telefonului.

Raza de actiune va fi de maximum 4,5 metri.

Este o imbunatatire considerabila fata de modulul 3D cu care e dotatata actuala generatie de iPhone, ce opereaza la o distanta de doar 50 de cm si e folosita in principal pentru recunoasterea faciala.

Noul sistem al Apple foloseste un scaner cu laser, o tehnologie mult mai performanta decat cea folosita in prezent. Aceasta presupune proiectarea punct cu punct a obiectelor si isi pierde din eficienta pe distante lungi, mai arata sursele citate de Bloomberg.

Prin urmare, viitorul iPhone va beneficia de o realitate augumentata mai performanta, caci imaginea virtuala a obiectelor va fi mai precisa.

Pentru noul telefon, Apple mai pregateste un sistem de trei camere foto si un procesor foarte puternic.

Samsung Galaxy S9 vs iPhone XS: performante, display, camera foto si sistem de operare

Imersarea imaginilor virtuale in lumea reala

Cam asta ar fi definitia realitaii augumentate.

Iar deja AR-ul este folosit cu succes in unele domenii. De exemplu, daca scanezi cu telefonul o cladire, atunci iti va aparea o lista cu detalii legate de structura respectiva. Sau, un mecanic poate vedea instructiunile de reparare in timp ce lucreaza la o masina defecta. Unii sustin ca va avea mai multe aplicatii practice decat realitatea virtuala, iar Tim Cook vrea sa testeze aceasta teorie.

Sursa: Verizon

Exista unele zvonuri potrivit carora Apple urmareste, in fapt, sa lanseze in 2020 o pereche de ochelari AR. Un purtator de cuvant al companiei nu a vrut sa faca, insa, comentarii pe acesta tema.

In razboiul smartphone-urilor, camera foto a devenit foarte importanta

Piata smartphone-urilor este suprasaturata, astfel ca din ce in ce mai mult, pentru un utilizator care vrea sa-si schimbe telefonul, conteaza calitatea superioara a pozelor.

Chiar daca iPhone-urile nu au cele mai bune camere foto de pe piata din punct de vedere tehnic, acestea sunt dotate cu tot felul de functii (Portrait Mode, de exmplu), care nu numai ca imbunatatesc fotografiile, ci le ofera utilizatorilor ocazia sa se simta ca niste profesionisti.

Astfel, un sistem de trei camere foto la viitorul iPhone va putea capta un camp vizual mai mare si va avea un zoom mai bun. De asemenea, ar putea fi capabil sa adauge un obiect intr-o poza sau video.

Cel mai probabil, Apple va pastra traditia si va lansa noul iPhone in septembrie.

Quarterly Report - Editia 4

Originea denumirii Wi-Fi: Ce înseamnă cu adevărat? Mulți utilizatori nu au nici o idee
Originea denumirii Wi-Fi: Ce înseamnă cu adevărat? Mulți utilizatori nu au nici o idee
Conform Statista, 66% din populația mondială are acces la internet. Cu toate acestea, puțini știu ce înseamnă denumirea Wi-Fi. Aproximativ 5,35 miliarde de oameni folosesc Wi-Fi zilnic la...
Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Platforma de raportare pentru falsuri digitale, conţinut denigrator, dezinformări şi manipulări online a început să producă efecte. În mai puțin de două săptămâni, peste 3.500 de...
#iPhone relaitate augumentata, #iPhone AR, #iPhone camera foto 3D, #iPhone 2019, #zvonuri iPhone 2019 , #iPhone