Cat de mare este cu adevarat Apple - cateva lucruri impresionante despre companie

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 21:29
6126 citiri
Cat de mare este cu adevarat Apple - cateva lucruri impresionante despre companie
Foto: Ziare.com

Apple este cea mai valoroasa companie din lume, cu o capitalizare de piata de 673 de miliarde de dolari.

Compania cunoaste un succes urias datorita iPhone-ului, iar in umbra rezultatelor sale financiare alti giganti ca Starbucks, Bank of America sau McDonald par neinsemnati.

Business Insider pune in lumina proportiile colosale ale Apple.

Apple are disponibilitati banesti de 206 de miliarde de dolari. Daca aceasta suma este impartita egal intre locuitorii SUA (320 milioane), fiecaruia ii va reveni 643 de dolari - de ajuns cat sa-si cumpere un iPhone de 16GB.

Tara unde pana si vanzatorii de la coltul strazii au iPhone - Totusi, exista o problema pentru Apple

De asemenea, cu aceeasi suma, Apple poate cumpara 3.169 de avioane private Gulfstream G650 si ii mai raman ceva bani si pentru combustibil.

Foto: Gulfstream Aerospace

Compania a vandut anul trecut 5,71 de milioane de Mac-uri, indeajuns pentru a da fiecarui locuitor din Minnesota, al 12 stat american ca marime, propriul computer Apple si pentru a ramane si cu cateva in plus.

Apple a avut un profit de 39,5 miliarde de dolari in anul fiscal 2014, mai mult decat i-ar fi trebuit pentru a cumpara Snapchat, Pinterest si Airbnb impreuna.

Gigantul american are mai multe disponibilitati banesti decat trezoreria Statelor Unite.

Apple a vandut 48,05 de milioane de iPhone-uri doar trimestrul trecut, depasind numarul de locuitori din Spania.

Tot trimestrul trecut, a vandut 9,88 milioane de iPad-uri. Raportat la numarul angajatilor, ar reveni cate 106 de iPad-uri pentru fiecare.

Cosmarul Samsung si Apple vine din China: Crestere spectaculoasa a unui producator de telefoane

In cel mai recent raport privind veniturile, Apple a avut venituri de 233,7 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat in septembrie si un profit anual de 53, 4 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, a avut un profit de aproximativ 1 miliard de dolari in fiecare saptamana.

Compania lui Steve Jobs a avut trimestrul trecut venituri de 51,5 miliarde de dolari. Este mai mult decat intreaga economie a statului Costa Rica.

Apple valora anul trecut mai mult decat toate companiile listate la bursa din Rusia, aflata pe locul 20 la nivel mondial. Astfel, daca detineai Apple si ai fi decis sa vinzi compania, ai fi putut cumpara intreaga piata de capital din Rusia si ti-ar mai fi ramas bani pentru a achizitiona un iPhone 6 Plus pentru fiecare rus, potrivit Bloomberg.

Foto: Apple

La inceputul acestui an, Apple a anuntat ca a vandut mai mult de 1 miliard de dispozitive cu iOS, aproape cat intreaga populatie a Indiei sau de 15 ori mai mult decat numarul locuitorilor din Marea Britanie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#valoare piata Apple, #Apple bani , #iPhone