Cat plateste Apple pentru componentele folosite de iPhone X

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 08:46
4757 citiri
Cat plateste Apple pentru componentele folosite de iPhone X
Foto: Arhiva Hepta.ro

Apple reuseste si in cazul noului iPhone X sa creeze o marja mare de profit care se va vedea in cifrele financiare ale companiei din ultimele trei luni ale anului.

Conform analistilor chinezi care au aflat cu cat vand partenerii Apple componentele necesare pentru iPhone X, compania americana plateste pentru acestea 415 dolari, adica aproximativ 40% din pretul de vanzare al produsului.

De departe cea mai scumpa componenta este noul ecran OLED de 5,8 inch, pentru care Apple plateste 80 de dolari per bucata. Ecranul folosit de Apple pe iPhone X este produs chiar de principalul sau concurent, Samsung.

Restul componentelor importante au preturi semnificativ mai mici decat ecranul. O memorie NAND de 256 GB costa 45 de dolari, iar un modul de memorie de 3 GB de pe iPhone X costa 24 de dolari.

Noul chipset A11 Bionic este produs de compania chineza TSMC si ii costa pe cei de la Apple 26 de dolari. Modulul de date livrat de Qualcomm, producatorul pe care Apple l-a acuzat de impunerea unor preturi prea mari, costa 18 dolari per bucata.

Noul senzor 3D, cel responsabil de scanarea faciala si autentificarea prin aceasta metoda a utilizatorilor, costa 25 de dolari. Sticla rezistenta care acopera panoul frontal al telefonului costa si ea 18 dolari.

Toate aceste cheltuieli, care ajung la 415 dolari, sunt facute doar pentru achizitionarea componentelor. Ar fi gresit ca aceasta suma sa fie considerata pretul de productie al noului iPhone X, intrucat nu include si restul operatiunilor pe care vanzarea unui telefon le presupune de la asamblare si logistica la marketing.

Apple a lansat saptamana trecuta noul iPhone X, al carui pret, fara taxe, adaos si paritate valutara, va fi de 999 de dolari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#iPhone X pret componente , #iPhone