Ce costuri ar suporta Apple daca ar ceda in fata FBI

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 13:03
4699 citiri
Ce costuri ar suporta Apple daca ar ceda in fata FBI
Foto: Arhiva Hepta.ro

Compania Apple ar trebui sa cheltuiasca peste 100.000 de dolari, daca ar accepta sa ajute FBI sa decripteze informatiile de pe iPhone-ul folosit de unul dintre autorii atacului armat de la San Bernardino.

Calculele au fost facute de jurnalistii de la CNN, iar suma totala a ajuns la 101.000 de dolari.

Informatiile folosite au fost cele dezvaluite joi, in instanta, de reprezentantii Apple, care au spus ce ar insemna sa deschida o portita intr-un iPhone, dupa ce un judecator a cerut companiei sa creeze un cod care sa ajute FBI sa afle informatii continute in iPhone-ul 5C detinut de atacatorul de la San Bernardino.

Impuscaturi in San Bernardino, SUA: Cel putin 14 morti UPDATE

Apple a contestat decizia magistratului si a estimat ca un asemenea efort ar presupune realizarea unui nou sistem de operare. Procesul, care are mai multe etape de design, creatie, validare si distribuire, ar dura de la doua la patru saptamani, a explicat in instanta Erik Neuenschwander, manager de proiect la Apple.

Nu mai putin de "sase pana la zece ingineri si angajati Apple" ar trebui sa isi dedice acestei probleme o buna bucata de timp, a mai spus el.

Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama

Apple, in razboi cu FBI: Gigantul IT cere ajutor in instanta

Estimand salariile pe care le au cei mentionati de Neuenschwander in instanta, costurile totale s-ar ridica 100,939 de dolari, relateaza CNN.

Contactati pentru confirmare, reprezentantii Apple au refuzat sa confirme sau sa infirme datele avansate.

Joi, in instanta, acestia au sustinut ca cererea FBI conduce la "lucruri care nu s-au mai facut pana acum".

"Niciun sistem de operare care exista in prezent nu poate indeplini dorinta guvernului si efortul de a crea un asemenea sistem de operare presupune scrierea de cod nou, nu doar anihilarea celui care functioneaza in prezent", au spus acestia in fata magistratului.

Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?

Ce pozitie ia Zuckerberg legat de lupta Apple cu justitia americana

In data de 2 decembrie 2015, Syed Farook, in varsta de 28 de ani, si sotia sa Tashfeen Malik, in varsta de 29 de ani, au deschis focul in timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati din orasul San Bernardino, in statul american California. 14 persoane au murit, iar alte 21 au fost grav ranite. Cei doi atacatori au fost ucisi de politie cateva ore mai tarziu, in timp ce incercau sa fuga cu un autovehicul de teren.

FBI-ul doreste sa poata avea acces la continutul iPhone-ului 5c, apartinand lui Sayed Farool, suspectand ca atacul ar fi avut legatura cu organizatii teroriste.

Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Apple costuri FBI Bernardino , #iPhone