Ce stie sa faca noul iPhone in plus fata de fratii sai

Sambata, 26 Martie 2016, ora 18:43
7827 citiri
Ce stie sa faca noul iPhone in plus fata de fratii sai
Foto: Apple

Apple a lansat la inceputul saptamanii un nou smartphone, iPhone SE, destinat nostalgicilor si celor care prefera un telefon de mici dimensiuni.

Dispozitivul are un ecran de 4 inchi si un design asemanator cu iPhone 5, insa este dotat cu multe functii regasite la actuala generatie (iPhone 6 si 6 Plus).

Insa care sunt cele mai mari diferente intre SE si versiunile mai vechi produse de Apple? Daily Dot le-a trecut in revista:

O viteza mai mare

iPhone SE este dotat cu procesorul A9, regasit si la "varul" sau mai mare, 6S. De asemenea, conexiunea Wi-Fi este mai rapida, iar tehnologia LTE ofera viteze mai mari pentru Internetul mobil.

In consecinta, fata de iPhone 5 si versiunile mai vechi, SE se va misca mai repede atunci cand navighezi pe WWW, vorbesti cu prietenii pe Face-Time, te joci sau te uiti la un clip pe YouTube.

Face poze mai bune

Camera principala cu care e dotat SE are o rezolutie de 12 MP si poate filma clipuri la o calitate 4K. De asemenea, cea secundara are un flash pentru selfie-uri, dar si aplicatia Live Photos, prin intermediul careia poti face poze animate.

Comparativ, iPhone 5 are o camera de doar 8MP ce poate filma "doar" in HD (1.080 pixeli).

Noi culori pentru carcasa

Culorile disponibile pentru carcasa iPhone 5 erau doar alb si negru. Insa Apple a pregatit pentru SE si alte nuante, cum ar fi roz-auriu, auriu, gri si argintiu.

Autonomie mai mare a bateriei

iPhone SE e mic, dar puternic, asa ca Apple a facut upgrade si la baterie, pentru ca utilizatorul sa se bucure ceva vreme de toate specificatiile sale. Potrivit companiei americane, telefonul are o autonomie de 13 ore de navigat pe Net folosind conexiunea Wi-Fi si 14 ore de convorbiri.

Este o imbunatatire fata de cele 10 ore de "viata" ale bateriei de la iPhone 5.

Te ajuta sa dormi mai bine

Cei carora le place sa-si verifice notificarile de pe retelele sociale cand stau in pat sau sa trimita mesaje noaptea pot avea un motiv de bucurie. SE vine la pachet cu sistemul de operare iOS 9.3, care are functia Night Shift, ce ajusteaza lumina albastra daunatoare in functie de perioada zilei.

Ai iPhone sau iPad si vrei sa faci upgrade la sistemul de operare? Ce trebuie sa stii despre iOS 9.3

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#iPhone SE lansare Apple, #specificatii iPhone SE, #iPhone SE comparatii , #iPhone