Cele mai interesante zvonuri despre lansarea iPhone 8. Ce surprize ne pregateste Apple

Marti, 18 Iulie 2017, ora 07:43
10934 citiri
Cele mai interesante zvonuri despre lansarea iPhone 8. Ce surprize ne pregateste Apple
Foto: Arhiva Pixabay

Apple urmeaza sa lanseze iPhone 8 in ultima parte a anului, iar gratie zvonurilor aparute pana acum reusim sa ne facem o idee despre cum va fi acest smartphone.

Intarzieri, un ecran imbunatatit, senzori de detectare faciala si probleme cu furnizarea componentelor noi - toate aceste aspecte au fost discutate in ultima vreme, sub o forma sau alta.

Insa cand va aparea pe piata iPhone 8? Si ce functii noi va avea? Dar designul?

In mod traditional, Apple lanseaza un telefon nou in luna septembrie, asa ca CNBC a adunat cele mai ferbinti zvonuri aparute despre acest smartphone.

Primele imagini cu iPhone 8. Vezi cum arata si cu ce functii noi vine

High-end

Este posibil ca Apple sa incalce traditia si sa nu mai lanseze un model "S". Astfel, ar putea sari de la iPhone 7 direct la iPhone 8. Tocmai de aceea, smartphone-ul din 2017 va avea parte de imbunatatiri substantiale si va aduce schimbari majore.

Pe de alta parte, alte zvonuri sustin exact contrariul, anume ca vom avea parte si de 7S si de 8.

Un display cu totul nou

Zvonurile arata ca (in sfarsit) Apple va renunta la ecranul LCD si va dota iPhone 8 cu un display cu tehnologia OLED, pe care Samsung o foloseste deja de cativa ani la telefoanele sale din gama Galaxy.

Acest lucru inseamna ca iPhone 8 va avea un afisaj mai luminos si mai colorat, care va consuma mai putina baterie.

Apple va face o schimbare majora la iPhone 7, iar Samsung ii va da o mana de ajutor

Ecran edge to edge

Si tot legat de ecran, iPhone 8 ar urma sa aiba un display edge to edge, ceea ce inseamna ca va ocupa toata partea frontala a telefonului. Acest lucru va fi cu siguranta o provocare pentru Apple, caci inseamna ca butonul Home, camera si mufa pentru incarcator vor fi mutate in alta parte sau incorporate altfel in dispozitiv.

Ecranul si senzorii noi sunt de vina pentru intarzieri

Tot mai multe surse vorbesc despre faptul ca iPhone 8 nu va fi lansat in septembrie, cum ar trebui, ci in decembrie. Asta pentru ca, din cauza schimbarilor la ecrane, acestea sunt dificil de produs. Ba mai mult, odata cu disparitia butoului Home, se pare ca gigantul IT nu a reusit sa gaseasca un alt loc pentru a amplasa senzorul de amprenta. In cazul in care astfel de lucruri se dovedesc a fi adevarate, atunci cu siguranta lansarea va fi amanata.

Recunoastere faciala

iPhone 8 ar putea avea incorporat un senzor 3D pentru recunoastere faciala. Nu, nu e ceva spectaculos, caci aceasta dotare se regaseste deja la Samsung Galaxy S8, insa va fi o adaugire binevenita pentru smartphone-ul de la Apple.

Se pare ca componentele pentru acest senzor au fost deja cumparate de la Largan Precision, un furnizor al companiei americane.

Reincarcare wireless

In premiera, iPhone 8 ar putea avea parte de tehnologia de reincarcare wireless. Problema este ca aceasta nu functioneaza foarte bine la telefoanele cu carcasa metalica, asa ca e posibil ca Apple sa fabrice spatele din sticla.

Reincarcarea wireless se face prin punerea telefonului pe un pad, astfel ca nu mai e nevoie de un cablu cu fir.

iOS 11

Apple lanseaza intotdeauna noul iPhone impreuna cu o noua varianta de iOS, ceea ce inseamna ca vor veni cateva schimbari si pe partea de software, printre care se numara si posibilitatea rularii aplicatiilor pe ARKit - un set de unelte destinat realitatii augumentate.

Cum ar fi sa indrepti telefonul catre un restaurant si meniul sa-ti "rasara" din ecran?

Scump

Zvonurile mai arata ca iPhone 8 va avea un pret piperat, de cel putin 1.200 de dolari in SUA. Iar cum in Romania se vinde de obicei mai scump decat pe teritoriul american, la noi ar putea fi si mai scump de-atat.

Totusi, Apple ar putea avea de castigat, caci multi utilizatori s-ar putea indrepta catre iPhone 7S sau alte modele mai vechi, ceea ce va scadea numarul de comenzi pentru noul telefon, astfel ca gigantul IT va fi in stare sa satisfaca cererea.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#iphne 8, #zvonuri iPhone 8 , #iPhone
Comentarii