Cele mai mari probleme ale iPhone 5 - Cum pot fi rezolvate

Vineri, 23 August 2013, ora 20:06
43898 citiri
Cele mai mari probleme ale iPhone 5 - Cum pot fi rezolvate
Foto: Arhiva

In ciuda popularitatii ridicate, iPhone 5 de la Apple are cateva probleme majore, care au dat mari batai de cap utilizatorilor.

Publicatia Buzzle.com a compilat cele mai intalnite erori, dar si modalitatile prin care pot fi rezolvate.

Carcasa se zgarie usor

Spre deosebire de iPhone 4 si 4S, a cincea versiune a smartphone-ului are o problema cu carcasa, deoarece se zgarie foarte usor, motivul fiind faptul ca nu beneficiaza de un strat protector.

Astfel, telefoanele se pot deteriora chiar in timpul livrarii. Aceasta problema este intampinata mai ales la cele de culoare neagra.

Ce poti face: Trebuie sa te prezinti cu iPhone-ul la cel mai apropiat magazin specializat Apple. Ei vor fi obligati sa iti schimbe carcasa sau telefonul. De asemenea, iti poti schimba singur carcasa sau poti opta pentru un iPhone alb.

Harti dezastruoase

Cand Apple a lansat sistemul de operare iOS6, el a venit "la pachet" cu noi servicii, iar una dintre ele era cel de harti, conceput special pentru a inlocui Google Maps.

Insa functia companiei condusa de Tim Cook nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, deoarece continea foarte multe greseli (localizarea defectuoasa a unor adrese, iar unele orase erau incurcate intre ele).

In consecinta, Apple a retras aplicatia si si-a cerut scuze in mod public.

Ce poti face: Poti reveni la Google Maps sau la oricare alta aplicatie care ofera harti detaliate si interactive.

Bateria se termina repede

Una dintre cele mai arzatoare probleme pentru utilizatorii de iPhone 5 este durata redusa a bateriei, care se termina in doar cateva ore.

Pe de alta parte, in fisa oficiala se mentioneaza ca smartphone-ul poate rezista pana la 225 de ore in modul stand-by.

Inca nu se stie care sunt cauzele problemei, fie calitatea prosta a bateriei, fie aplicatii "vampir", care consuma foarte mult din durata "de viata".

Ce poti face: Din fericire, poti incerca cateva solutii pentru ca bateria sa dureze cat mai mult, cum ar fi inchiderea si deschiderea dispozitivului, inchiderea retelelor Wi-Fi sau 4G LTE, reducerea luminozitatii ecranului, inchiderea serviciilor de notificare, de localizare si email-ul.

Daca nici aceste lucruri nu ti-au fost de ajutor, atunci poti incerca sa dai "Restore", iar iPhone 5 va reveni la setarile initiale. Nu uita, insa, sa iti copiezi fisierele personale (poze, muzica, videoclipuri etc) in iTunes, pentru ca altfel le vei pierde.

Nu se conecteaza la Wi-Fi

O alta problema comuna este faptul ca iPhone 5 nu gaseste retele Wi-Fi, nu se poate conecta la ele sau conexiunea se pierde foarte repede.

In plus, unele telefoane arata ca semnalul este slab, chiar daca utilizatorul sta fix langa un router.

Ce poti face: Verifica daca "modul avion" este oprit, resteaza setarile retelei si vezi daca software-ul este actualizat la cea mai noua versiune.

Poze mov

Unul dintre cele mai mari puncte forte ale iPhone 5 este camera foto. Cu toate acestea, utilizatori intampina adesea probleme atunci cand vor sa faca poze, doarece in multe cazuri, mai ales cand obiectivul e prea luminat, apare o culoare mov in colturi.

Ce poti face: Apple te sfatuieste sa schimbi unghiul atunci cand faci o poza, deoarece trebuie sa tii telefonul drept si sa protejezi lentilele cu mainile.

Probleme cu ecranul

Uneori, ecranul iPhone 5 nu reactioneaza foarte bine la comenzile utilizatorului. In plus, el se blocheaza atunci cand dai scroll prea mult. Cei mai afectati de aceasta problema sunt impatimitii de jocuri.

Ce poti face: Pana la aparitia unei noi versiuni a sistemului de operare, tot ce poti sa faci este sa inchizi si sa deschizi telefonul atunci cand ecranul nu raspunde la comenzi.

Data

De multe ori, telefonul schimba singur data sau ramane in urma.

Ce poti face: Din pacate, singura solutie este sa inchizi reteaua LTE sau sa inchizi si sa pornesti din nou telefonul, cand vezi o astfel de eroare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#probleme iPhone 5, #rezolvare probleme iPhone 5, #defecte iphone 5, #defecte iPhone, #probleme iPhone , #iPhone
Comentarii
Poza Dyana
Dyana
rank 5
O solutie simpla care evita toate problemele de mai sus