Cum vrea Apple sa ne faca sa mai lasam telefonul din mana

Duminica, 03 Iunie 2018, ora 07:40
8398 citiri
Cum vrea Apple sa ne faca sa mai lasam telefonul din mana
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dependenta de smartphone-uri este o chestiune in legatura cu care specialisti din domenii diverse avertizeaza deja de cativa ani ca ar trebui sa fim ingrijorati. Iata ca "vindecarea"ar putea veni tocmai de la compania responsabila in mare masura pentru popularitea pe care telefoanele inteligente o au.

Apple va introduce luni, cu ocazia conferintei dezvoltatorilor, o noua functie pentru iPhone-uri si iPad-uri, numita "Digital Health" (Sanatate digitala), noteaza CNBC.

Functia va fi integrata in noul sistem de operare iOS 12 si ar trebui sa ii ajute pe utilizatori sa isi gestioneze mai bine timpul petrecut folosind smartpone-urile si tabletele companiei. Mai exact, Digital Health, care va fi inclusa la Settings, va dispune de instrumente care le vor arata utilizatorilor cat timp au folosit o aplicatie. Astfel, cei interesati de acest aspect vor putea sa aprecieze daca au o problema cu utilizarea smartphone-ului.

Google a prezentat o functie similara odata cu lansarea noii versiuni de Android, Android P, la inceputul lunii mai, care face exact acelasi lucru: le arata utilizatorilor cat timp au folosit fiecare aplicatie de pe telefon. Utilizatorii Android vor putea stabili niste limite zilnice de utilizare pentru aplicatii, iar dupa ce au depasit limitele setate nu vor mai putea sa le acceseze in ziua respectiva.

De asemenea, Android P introduce modul "Do Not Disturb", care se activeaza automat atunci cand telefonul este intors cu ecranul in jos si asezat pe o suprafata plana, ceea ce inseamna ca nu vei mai fi deranjat de notificarile primite cat timp teleonul se afla in aceasta pozitie. O alta functie, "Wind Down", te ajuta sa te pregatesti de culcare facand in asa fel ca, la ora la care a fost setata sa se activeze, ecranul telefonului sa devina mai neclar.

In general, Apple anunta noua versiune iOS la conferinta dezvoltatorilor (Worldwide Developer Conference - WWDC), insa utilizatorii vor avea acces la ea de-abia in toamna.

C.S.

Quarterly Report - Editia 4

Poco lansează prima sa tabletă: Poco Pad. Cu ce specificații vine și cât costă
Poco lansează prima sa tabletă: Poco Pad. Cu ce specificații vine și cât costă
Sub-brandul Xiaomi, Poco, cunoscut pentru succesul înregistrat pe piața smartphone-urilor din 2018, a lansat recent prima sa tabletă, denumită Poco Pad. Această lansare marchează extinderea...
Utilizatorii Galaxy Ring cu degete mai mari se vor bucura de o autonomie extinsă a bateriei. Care este motivul
Utilizatorii Galaxy Ring cu degete mai mari se vor bucura de o autonomie extinsă a bateriei. Care este motivul
Samsung este aproape să lanseze Galaxy Ring, primul dispozitiv din noua generație de inele inteligente, proiectate să fie purtate ca accesorii de modă, dar care oferă funcționalități...
#Apple Digital Health, #Apple functie dependenta smartphone, #Apple conferinta , #iPhone
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Cum vrea Apple sa ne faca sa mai lasam telefonul din mana?" simplu.