Dovada ca oamenii doresc un iPhone ieftin

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 10:27
7359 citiri
Dovada ca oamenii doresc un iPhone ieftin
Foto: Wikipedia

Apple a depasit toate asteptarile in primul trimestru din 2014, insa cifrele vorbesc de la sine: oamenii asteapta cu nerabdare un iPhone mai ieftin.

Compania americana a inregistrat in perioada ianuarie-martie un venit de 45,6 miliarde de dolari, in conditiile in care suma estimata de specialisti era de 42-44 miliarde de dolari, arata publicatia Quartz.

Mai mult, in perioada mentionata, au fost vandute 43,7 milioane de iPhone-uri, cu 17% mai multe fata de anul trecut.

Motivul care sta in spatele succesului Apple este simplu: China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a inceput sa comercializeze aceste smartphone-uri in primul trimestru din 2014.

Similar, Docomo din Japonia a adus iPhone-urile in ultima parte din 2013 in oferta sa, astfel ca vanzarile in randul niponilor au avansat cu 50%.

Pe de alta parte, Apple a inregistrat un avans puternic in piete emergente precum Brazilia, Indonezia, Polonia si Turcia, iar vanzarile s-au dublat in India si Vietnam.

Preturile, in scadere

Pana aici, situatia companiei arata excelent, insa trebuie sa privim putin lucrurile si in profunzime.

Pretul mediu al iPhone-urilor a scazut cu 41 de dolari, pana la 596 de dolari, situatie numita de un analist de la Sanford Bernstein drept "cel mai mare declin din istorie".

Luca Maestri, care se ocupa de finantele Apple, a apreciat ca aceasta tendinta se datoreaza versiunii lansate in urma cu patru ani, 4S, care s-a ieftinit considerabil dupa aparitia celorlalte modele (5, 5S si 5C), dar care s-a vandut ca painea calda in pietele emergente.

Anuntul sau reprezinta o veste buna pentru Apple, deoarece arata ca utilizatorii incep sa renunte la telefoanele cu Android si sa se reorienteze catre iPhone-uri.

Insa cel mai important lucru este ca aceasta situatie demonstreaza ca Tim Cook si compania sa ar avea un succes mult mai mare daca ar vinde smartphone-uri mai ieftine.

"Am aratat ca avem capacitatea de a atrage clienti noi pentru iPhone in tarile emergente. Am vazut cum cifrele pentru 4S cresc si cu 80% in multe regiuni", a spus directorul executiv al Apple.

Acesti utilizatori nu cumpara telefoane scumpe, din cauza pretului ridicat. Insa exista un apetit pentru iPhone-uri, asa ca ei se axeaza pe versiuni mai ieftine, dar mai vechi.

"Putem sa ii atragem si mai mult cu un smartphone nou si mai ieftin - le vom oferi un produs bun, la un pret redus, pentru a-i convinge sa intre in ecosistemul nostru", a transmis Tim Cook.

Ecosistemul de care vorbeste directorul executiv al companiei include si magazinul de aplicatii, avand in vedere ca 30 de centi intra in bugetul Apple la fiecare produs achizitionat.

Oamenii vor un iPhone cu un raport bun calitate-pret

Toate acestea indica faptul ca Apple se poate extinde si poate creste usor in regiunile in care dispozitivele Android detin conducerea.

Intr-adevar, compania a decis ca iPhone 5, scos de la vanzare dupa lansarea 5S si 5C, sa reintre pe pietele din India, Indonezia so Brazilia, desi Cook a spus ca miscarea nu va duce la cresteri impresionante in ceea ce priveste vanzarile.

"Iar vorbele sale nu reprezinta un lucru surprinzator. Oamenii nu vor cel mai ieftin iPhone disponibil pe piata, ci pe cel care ofera cel mai bun raport calitate-pret. In prezent, e vorba de 4S.

Iar avand in vedere ca Apple are dovada ca oamenii din tarile emergente sunt interesati de smartphone-urile sale, poate e cazul sa isi regandeasca strategia si sa lanseze un telefon mai ieftin (nu ca 5C, care s-a dovedit a fi prea scump pentru specificatiile sale). In acest mod, consumatorii din pietele emergente vor putea sa cumpere un iPhone nou si performant, nu unul care a aparut acum trei ani", concluzioneaza Quartz.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#vanzari iPhone Apple, #vanzari iPhone, #succes iPhone Apple , #iPhone