In loc sa-ti faca iPhone-ul mai cool, upgrade-ul la iOS 10 iti poate bloca telefonul

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 10:52
5480 citiri
In loc sa-ti faca iPhone-ul mai cool, upgrade-ul la iOS 10 iti poate bloca telefonul
Foto: Arhiva Ziare.com

Erai nerabdator sa-ti descarci cea mai noua versiune a sistemului de operare iOS pentru iPhone-ul tau? Ei bine, upgrade-ul a fost pus la dispozitie utilizatorilor marti seara, insa unii au intampinat probleme.

Pe retelele de socializare au aparut plangeri legate de o eroare ce aparea la instalarea iOS 10, transmite The Verge.

"Am avut parte de o problema la procesul de upgrade, care a afectat un numar mic de posesori de iPhone in prima ora de cand am pus la dispozitie noua versiune a sistemului de operare, dar am reusit sa o rezolvam. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate", a transmis un purtator de cuvant al Apple.

Utilizatorii erau nevoiti sa-si conecteze iPhone-ul la un laptop sau calculator pentru a putea termina instalarea iOS 10.

Apple sustine ca a rezolvat problema, insa cel mai bine este sa-ti faci o copie a datelor inainte sa faci upgrade.

Ce pasi trebuie sa urmezi daca intampini eroarea

Daca vei fi intampinat de eroarea respectiva, iata ce pasi trebuie sa urmezi:

  1. Conecteaza iPhone-ul la MacBook-ul tau sau la calculator si deschide iTunes;
  2. Trebuie sa dai restart fortat telefonului si sa setezi modul recuperare (recovery), dupa ce apesi in acelasi timp butoanele Home si Sleep;
  3. In iTunes iti va aparea o notificare si vei fi pus sa alegi intre update si restore;
  4. Selecteaza update;
  5. Repeta pasii 1-3 daca procesul dureaza mai mult de 15 minute;
  6. Cand instalarea e completa, poti sa incepi sa faci setarile telefonului.

Ce noutati aduce iOS 10

iOS 10 aduce cateva functii interesante, care aduce un plus de functionalitate iPhone-ului. In primul rand, upgrade-ul permite utilizatorului eliminarea de pe ecranul principal a aplicatiilor Apple care nu sunt folosite, o optiune pe care Apple s-a decis cu mare dificultate sa o ofere intr-un final.

Dezvoltatorii de aplicatii vor avea acces la Siri, putand integra functionalitatea asistentului virtual creat de Apple in propriile aplicatii. In practica, unele facilitati, in functie de disponibilitatea dezvoltatorilor, vor putea realizate pe baza comenzilor vocale.

Facebook, spre exemplu, ar putea permite utilizatorului sa dicteze postarile prin intermediul Siri. WhatsApp ar putea permite dictarea si expedierea mesajelor exclusiv prin comenzi vocale. Scrierea de mail-uri sau functii precum trimiterea unui raspuns ori stergerea unui mesaj in cadrul unor clienti de mail dezvoltati de terti ar putea, de asemenea, sa fie realizate prin intermediul Siri.

Toate aplicatiile importante Apple, de la Music si Photos la Messages si Maps vor primi binevenitele actualizari, odata cu noua versiune de iOS. Apple Music, de exemplu, va primi un design cu totul nou, in urma numeroaselor critici primite in primul an de existenta, iar iMessage va avea propriul magazin de aplicatii, ce vor putea fi instalate pentru a extinde functionalitatea aplicatiei de chat dezvoltata de Apple.

Desi nu este o noutate in materie de smartphone-uri, Raise to wake este o alta facilitate binevenita in iOS 10. Aceasta va aprinde automat ecranul telefonului in momentul in care este ridicat de pe birou sau scos din buzunar, fara a mai fi necesara apasarea butonului in acest sens.

Afla ce alte noutati aduce iOS 10

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#probleme upgrade iOS 10, #iPhone iOS 10 , #iPhone