Inventia ce poate schimba smartphone-urile: Ecranul de safir

Marti, 19 August 2014, ora 08:20
4651 citiri
Inventia ce poate schimba smartphone-urile: Ecranul de safir

In mediul online se vorbeste tot mai mult de calitatile pe care iPhone 6 le va avea. Printre ele se numara si ecranul de safir, aceasta putand fi o schimbare majora adusa smartphone-urilor.

Anul trecut, americanii au anuntat ca au incheiat un parteneriat cu compania GT Advanced Technologies, aminteste engadget.com.

Aceasta e cunoscuta indeosebi pentru productia de safir. Informatiile aparute arata si ca Apple ar fi solicitat intre 100 si 200 de milioane de ecrane din acest material pentru a le pune pe urmatoarele modele de iPhone. Safirul e un material extrem de rezistent, de patru ori mai dur decat sticla.

Avantajele si dezavantajele safirului

Un asemenea afisaj poate fi zgariat extrem de greu, mult mai greu decat cunoscutul Gorilla Glass. Safirul e folosit deja pentru sticla ce acopera camera foto a iPhone-ului. De asemenea, el e utilizat pentru butonul Home al modelului iPhone 5S.

In prezent, telefoanele de pe piata cu ecran din acest material sunt foarte scumpe. De exemplu, o lentila de camera foto facuta din el e de 2,6 ori mai scumpa decat sticla. Pentru un ecran de dimensiuni mari, pretul urca mult. Un ecran Gorilla Glass costa circa 3 dolari, in timp ce unul din safir se ridica la 30 de dolari.

Deocamdata, marii producatori prefera sa aleaga tipul de ecran Gorilla Glass, cea mai buna optiune de pe piata in acest moment. In plus, safirul nu e atat de transparent precum Gorilla Glass, avand nevoie de un invelis special care sa ii confere aceasta calitate. O alta problema e pusa de greutatea prea mare adusa unui telefon de un ecran mare facut din safir.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...