Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

iPhone 5 a ajuns in magazine: Cozi imense, imbulzeala si furturi (Video)

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 12:04
3585 citiri
iPhone 5 a ajuns in magazine: Cozi imense, imbulzeala si furturi (Video)
Foto: Bloomberg

Clientii din Australia, Japonia si Hong Kong s-au imbulzit, vineri dimineata, sa cumpere noul iPhone 5, indicand o cerere solida pentru smartphone-ul de la Apple, in pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de harti pus la dispozitie de compania americana.

Potrivit Wall Street Journal, Australia a fost prima tara in care a fost pus in vanzare noul terminal.

Entuziasmul celor din Sydney a fost unul urias, sute de persoane stand la coada pana la 68 de ore pentru a cumpara iPhone 5. In plus, site-ul Sportsbet.com.au a organizat pariuri privind lungimea cozii de la magazinul Apple din capitala Australiei sau legate de care vor fi cele mai populare aplicatii.

Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, sustine ca este prima persoana din lume care a cumparat un iPhone 5, vineri dimineata, dupa ce a asteptat la coada inca de marti. Foot a declarat ca a identificat, deja, probleme cu serviciul de harti al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.

"Se pare ca nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hartile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei greseli", a spus el.

In Japonia, a doua tara care a pus in vanzare iPhone 5, fanii Apple au asteptat cu nerabdare noul produs, fiind "inarmati" cu cutiute pentru sandvisuri care aveau desgin-ul asemanator cu noul telefon.

Circa 750 de oameni stateau la coada in fata magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokio, cu 10 minute inainte de deschidere.

Potrivit sursei citate, in timp ce oamenii asteptau sa cumpere noul smartphone, politia din Osaka a anuntat ca au fost furate 191 de astfel de gadget-uri, din trei magazine Apple din tara, inainte de punerea lor in vanzare.

La Hong Kong, clientii Apple au fost supravegheati de zeci de agenti de securitate. In plus, reprezentantii magazinului din mallul aflat in cladirea International Finance Center au vandut noul iPhone doar celor care si l-au comandat in prealabil pe Internet.

Dupa Australia, Japonia si Hong Kong, iPhone 5 va mai fi pus in vanzare, vineri, in Franta, Germania, Marea Britanie, Statele Unite si Canada.

La inceputul saptamanii, Apple a anuntat ca precomenzile primite pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati intr-o singura zi, fiind de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#iPhone5 cozi magazine, #iPhone5 magazine, #iPhone5 Apple lansare , #iPhone