iPhone 7 in Romania: Merita sa ti-l cumperi la abonament? Cati bani ajungi sa dai in plus

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 12:12
45978 citiri
iPhone 7 in Romania: Merita sa ti-l cumperi la abonament? Cati bani ajungi sa dai in plus
Foto: Apple

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au intrat in oferta Vodafone Romania, incepand de vineri, cand sunt puse in vanzare si la celelalte companii telecom din tara noastra. Totusi, Orange si Telekom le-au avut disponibile si la precomanda.

Vodafone isi incurajeaza utilizatorii sa achizitioneze unul din cele doua smartphone-uri impreuna cu abonamentul Super RED 89, incheiat pe doi ani, care costa 89 de euro pe luna, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Acesta include minute si SMS-uri nelimitate in orice retea nationala, 2.000 de minute internationale pe mobil, 12 GB de trafic, 500 de minute sau SMS-uri trimise in roaming, 2 GB de trafic in roaming, precum si acces gratuit la aplicatiile HBO Go si Zonga.

Impreuna cu acest abonament, iPhone 7, modelul cu memorie de 32 de GB, costa 49 de euro, in timp ce iPhone 7 are un pret de 179 de euro.

Insa merita sa inchei un astfel de contract ca sa-ti iei un telefon de la Apple, mai ales ca peste 2 ani valoarea telefonului se depreciaza?

La un calcul simplu, daca aduni pretul lunar al abonamentului pe parcursul celor doi ani si suma pe care o dai la incheierea contractului pentru un iPhone 7 ajungi la 2.185 de euro, in conditiile in care, la liber, acesta costa in jur de 750 de euro. Deci e de trei ori mai mult.

Daca totusi nu-ti permiti sa dai 750 de euro dintr-o data, poti opta sa-l iei in rate, caci magazinele ofera de obicei posibilitatea de a-l achita in 12 rate fara dobanda.

Care sunt ofertele la ceilalti operatori de telefonie

Telekom vinde iPhone 7 in varianta de 32 GB, fara abonament, cu 3.499 de lei (aprox. 795 de euro), iar iPhone 7 Plus de 32 GB cu 3.999 de lei (aprox. 900 de euro).

Daca vrei sa inchei un contract, atunci poti opta pentru abonamentul Complete XL (24,95 euro/luna), la care preturile sunt de 2.399 lei pentru iPhone 7 cu capacitate 32 GB si de 2.999 lei pentru un iPhone 7 Plus tot de 32 GB.

Iata si restul ofertelor:

Nici daca iei cel mai ieftin abonament de la Telekom nu iesi mai bine daca tragi linie dupa doi ani, caci vei da in aceasta perioada cu 350 de euro mai mult decat pretul telefonului la liber.

La randul sau, Orange vinde iPhone 7 de 32 GB la liber cu 749 de euro (aprox. 3.300 de lei), cu 559 de euro la un abonament de 25 de euro pe luna, 539 de euro la un abonament de 30 de euro pe luna si cu 429 de euro la un abonament de 42 de euro pe luna.

Pentru un iPhone 7 Plus de 32 GB trebuie sa dai 879 de euro (aprox. 3.850 de lei) daca il iei la liber si 689 de euro cu cel mai ieftin abonament.

Evident, daca vrei o capacitate de stocare mai mare trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.

Iata oferta completa a Orange pentru iPhone 7:

Daca optezi pentru un abonament de doi ani de la Orange de 25 de euro pe luna, vei ajunge sa dai cu aproximativ 400 de euro mai mult decat daca l-ai fi luat la liber.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#iPhone 7 oferta Vodafone, #iPhone 7 pret Vodafone, #iPhone 7 pret abonament, #iPhone 7 pret Romania , #iPhone
Comentarii