La ce sa ne asteptam de la evenimentul Apple de azi: 3 modele de iPhone si alte surprize

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 07:40
7199 citiri
La ce sa ne asteptam de la evenimentul Apple de azi: 3 modele de iPhone si alte surprize
Foto: Tech Crunch

Apple organizeaza marti, 12 septembrie, un eveniment de amploare, in cadrul caruia va dezvalui trei modele de iPhone, dar gigantul IT american a pregatit pentru fanii sai si alte surprize.

Asa cum ne-am obisnuit pana acum, lansarea unei noi game de telefoane a fost precedata de tot felul de informatii primite "pe surse", iar in weekend am avut parte de o supradoza.

Multe lucruri au fost facute publice, inclusiv numele celor trei smartphone-uri ce vor vedea lumina zilei marti: iPhone 8, iPhone 8 Plus si editia aniversara iPhone X (da, dispozitivul implineste 10 ani).

Insa niciodata un eveniment Apple nu s-a concentrat doar pe un singur produs. Tech Crunch a facut o lista cu surprizele probabile pe care le vom descoperi "pe viu" astazi.

Citeste si Scurgere grava de informatii la Apple, privind noul model iPhone. Sabotaj intern?

iPhone

Incepem cu lucrul cel mai evident. In acest moment stim aproape totul despre noile telefoane. Iata cele mai importante lucruri despre cele trei iPhone-uri care sunt 99,99% sigure:

- Vor fi trei smartphone-uri: iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X. Primele doua sunt versiunile imbunatatite ale modelului lansat anul trecut. Ultimul reprezinta pariul suprem facut de Apple pentru aceasta lansare, adica a adunat cele mai tari functii si le-a impachetat intr-un singur dispozitiv, fara sa se mai gandeasca la pret.

- O noua culoare va fi disponibila. E vorba de o nuanta de auriu: "Blush Gold".

- Si ca tot veni vorba, X va fi cel mai scump iPhone de pana acum. Nu ca precedentele modele nu au avut preturi piperate, doar ca acum s-ar putea ajunge chiar la 1.200 de dolari.

- O mica "vina" poarta display-ul OLED, care il inlocuieste pe cel folosit pana acum (LED), astfel ca utilizatorii se vor bucura de culori mai vibrante, de imagini uniforme (adica fotografiile nu vor fi blurate pe margini) etc. Da, ecranul va fi mai bun, dar si mai scump: costul de fabricare e de 125 de dolari pe bucata, astfel ca e normal ca Apple sa transfere aceasta scumpire in buzunarul clientului.

- In plus, e posibil ca fabricarea acestor ecrane sa dureze mai mult decat s-ar fi asteptat compania, asa ca cei care isi vor comanda iPhone X vor avea de asteptat mai mult decat cei care isi vor cumpara iPhone 8 si iPhone 8 Plus.

- Camera din fata ar putea fi formata din doua lentile, asezate vertical una fata de cealalta. Trebuie sa e asteptam astfel la poze de o calitate mai mare, dar si functii legate de realitatea augumentata (AR), in afara de detectarea fetei.

Face ID

Una dintre cele mai asteptate functii ale gamei noi de iPhone-uri este recunoasterea faciala. Cu Face ID, Apple se alatura in sfarsit producatorilor de telefoane care folosesc aceasta tehnologie.

Doar ca senzorul de detectare al fetei va fi atat de avansat incat iti va recunoaste chipul din toate unghiurile. In plus, nu poate fi pacalit cu usurinta de, sa zicem, o fotografie de-a ta de tip buletin, ca in cazul altor dispozitive.

Tehnologia va putea fi folosita pentru deblocarea ecranului, dar e posibil sa fie si elementul de siguranta care iti deblocheaza contul de Apple Pay (impreuna cu senzorul de amprenta Touch ID).

ARKit

Evenimentul Apple se va axa si pe realitatea augumentata (AR). CEO-ul companiei, Tim Cook, a facut cateva demonstratii in cadrul precedentelor lansari, care au fost impresionante. Aceasta imbinare a elementelor generate pe calculator cu ceea ce ne inconjoara este un pariu facut impotriva realitatii virtuale (VR), care inseamna generarea unei lumi complet noi, dar... virtuale.

E posibil ca Disney sa faca cateva demonstratii de AR, insa ne putem asteptat la cateva lucruri interesante create de startup-uri si firme mai putin cunoscute, care foloseste platforma software a Apple in moduri cat mai inovative.

De asemenea, se zvoneste si ca o casca AR ar urma sa fie lansata peste cateva luni, odata ce tot mai multi dezvoltatori de aplicatii se orienteaza catre aceasta tehnologie.

Apple Watch

Apple nu a uitat de ceasul sau inteligent, cu toate ca entuziasmul pentru astfel de dispozitive s-a diminuat. Compania va adauga functii noi, legate de ascultarea melodiilor si a serviciilor de plata, astfel incat sa convinga utilizatorii sa isi lase smartphone-ul acasa atunci cand merg la alergat, de exemplu.

De asemenea, e posibil ca noul model de smartwatch sa fie destul de aproape de asteptarile utilizatorilor, astfel incat Apple s acastigenoi clienti.

Nu in ultimul rand, e posibil ca gama de culori sa creasca pentru ceasul inteligent. Un alt aspect de luat in calcul este ca, de obicei, pretul pentru modelele vechi scad dupa lansarea celui nou.

HomePod

Cel mai probabil, vom afla detalii despre dispozitivul pentru casele inteligente, controlat prin voce. Noi asteptam macar o data de lansare.

AirPods

E cazul ca Apple sa laseze o noua gama de casti wireless. Din informatiile aparute pana acum, se pare ca AirPods vor avea parte de mici imbunatatiri legate de design si de durata bateriei.

Alte lucruri

E posibil ca Apple sa mai facca anunturi legate de:

- Data de lansare pentru sistemele de operare iOS 11 si macOS High Sierra.

- Emoticoane si animatii 3D.

- O prezentare mai detaliata a iMac Pro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#lansare iphone 8, #iPhone 8, #iPhone X , #iPhone
Comentarii