Lansare Apple: Tot ce trebuie sa stii despre iPhone 6 si iPhone 6 Plus (Galerie foto)

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 07:43
16313 citiri
Lansare Apple: Tot ce trebuie sa stii despre iPhone 6 si iPhone 6 Plus (Galerie foto)

Noul iPhone lansat marti seara, in California, face senzatie in randul pasionatilor de produse Apple, care sunt curiosi sa afle care sunt diferentele dintre cele doua variante ale acestuia, iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Cea mai vizibila deosebire dintre cele doua modele este cea legata de dimensiune. Daca iPhone 6 are o diagonala de 4,7 inchi, iPhone 6 Plus este ceva mai mare, avand o diagonala de 5,5 inchi, arata Forbes, intr-un amplu material ilustrat despre diferentele dintre cele doua variante ale smartphone-ului.

Lansarea iPhone 6: Apple a dezvaluit cele doua noi telefoane

Totusi, cele doua modele difera in mai multe privinte. Daca ramanem in registrul designului, observam ca Apple a renuntat la colturile modelelor precedente, mizand de aceasta data pe o forma mai rotunjita, telefonul fiind disponibil in variantele argintiu, auriu si gri spatial. Logo-ul Apple de pe spate va fi din otel inoxidabil.

De asemenea, butonul de pornire/oprire a fost mutat pe partea laterala, pentru mai multa accesibilitate. In ceea ce priveste grosimea telefoanelor, iPhone 6 are 6,9 milimetri, iar iPhone 6 Plus are 7,1 milimetri, ambele modele fiind din aluminiu. In aceasta privinta, Apple s-a straduit ca smartphone-urile sa nu cantareasca mult mai mult decat variantele precedente.

Lansarile Apple: Ceasul atotstiutor si sistemul de plata Apple Pay, prin iPhone 6

iPhone 6 Plus are o rezolutie mai mare, de 1704 x 960 pixeli, in vreme ce iPhone 6 are o rezolutie de 1334 x 750. Desi rezolutiile sunt mai mari decat s-a zvonit inainte de lansare, acestea nu ajung la nivelul Samsung Galaxy Note 4 si LG G3, in cazul carora vorbim despre o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Totusi, camera video a iPhone 6 Plus este una de tip Full HD.

Marea surpriza, memoria de 128 GB

Cele doua modele vor dispune de o memorie de 16 GB, 64 GB si 128 GB, considerabil mai mare decat a smartphone-urilor concurente.

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, o problema care ii deranjeaza pe multi dintre utilizatorii Apple, vestea proasta este ca nu s-au facut imbunatatiri considerabile la modelul iPhone 6. Totusi, in cazul iPhone 6 Plus, specialistii Apple au profitat de dimensiunea acestuia pentru a creste durata de viata a bateriei cu 20%.

Pretul unui iPhone 6, in functie de memorie si tipul de abonament, este cuprins, in SUA, intre 199 de dolari si 399 de dolari, in vreme ce iPhone 6 Plus costa intre 299 de dolari si 499 de dolari. Telefoanele vor ajunge in magazinele din Statele Unite pe 19 septembrie, iar Apple a promis ca acestea se vor gasi in 115 tari pana la sfarsitul anului.

Lansare iPhone 6: A sosit marea zi - cat costa noile modele si cand vor putea fi cumparate

In alta ordine de idei, competitorul principal din acest moment al iPhone 6 este Samsung Galaxy S5, scrie site-ul de specialitate Know Your Mobile.

Ca design, ambele telefoane au colturile rotunjite, Samsung S5 fiind doar putin mai mare decat modelul precedent al gamei. La capitolul memorie, Apple castiga: telefonul celor de la Samsung poate ajunge la 128 GB doar cu un micro SD, variantele standard avand 16 GB si 32 GB.

Pe de alta parte, Samsung se lauda cu o durata mai mare de viata a bateriei, care ar tine si 12 zile dupa o singura incarcare, dar, desigur, cu toate functiile oprite si fara apeluri, fotografii sau filmari.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#iPhone 6 lansare, #iPhone 6 pret, #iPhone 6 iPhone 6 Plus, #iPhone 6 Samsung , #iPhone