N-ai bani de iPhone 6? Poti sa ai aceeasi experienta cu vechiul tau telefon Apple (Video)

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 10:46
6081 citiri
N-ai bani de iPhone 6? Poti sa ai aceeasi experienta cu vechiul tau telefon Apple (Video)
Foto: WSJ

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt cele mai mari si cele mai bune smartphone-uri lansate de Apple pana acum. Insa ce se intampla cu posesorii modelelor mai vechi care nu isi permit sa le cumpere pe cele noi? Noul sistem de operare iOS 8 poate fi solutia.

Compania americana va permite celor care detin iPhone 4S, 5, 5S si 5C sa faca upgrade la aceasta platforma, care iti va transforma telefonul intr-unul nou, sustine Wall Street Journal.

Apple, succes urias cu iPhone 6: Milioane de precomenzi intr-o singura zi

Din punct de vedere vizual, iOS 8 nu a avut parte de o schimbare importanta, insa Apple a adaugat aplicatiilor functii noi si a rezolvat unele probleme.

De exemplu, acum este foarte usor sa copiezi un text dintr-un mail si sa il adaugi in altul, sa cauti intr-un mesaj adresa si numarul de telefon al expeditorului, pe care le poti adauga ulterior in lista de contacte, dar si sa triezi mailurile primite printr-o simpla apasare de ecran.

Autocorect-ul, care a dat batai de cap multora, poate fi inlocuit cu o noua functie, care iti arata sugestii de cuvinte pe masura ce tastezi. Mai mult, in sfarsit, Apple iti permite sa descarci aplicatii care te ajuta sa scrii mai usor.

Pe de alta parte, functia iMessage iti permite sa trimiti videoclipuri sau inregistrari scurte, care dispar in 2 minute dupa ce sunt trimise, daca destinatarul nu decide sa le pastreze.

In plus, senzorul de amprenta nu mai este folosit doar pentru a debloca telefonul. Acum, el poate comunica cu alte aplicatii. De exemplu, cu ajutorul lui poti intra automat in conturile tale de utilizator.

Dezavantaje

Exista, insa, si cateva lucruri la care Apple mai trebuie sa lucreze.

Toti cei care vor face upgrade la iOS 6 vor primi gratuit aplicatia Health, care iti monitorizeaza activitatea. Insa WSJ sustine ca nu este foarte prietenoasa cu utilizatorul, aratand mai mult ca un raport medical.

Aplicatia de harti a Apple nu a fost imbunatatita semnificativ, asa ca Google Maps ramane de baza. Similar, serviciul de cloud a primit un mic upgrade, insa este foarte dificil de utilizat. Siri nu mai este cel mai bun asistent pentru telefonul tau, avand in vedere ca Google Now si Cortana au avansat extraordinar de mult. Pe de alta parte, exista optiuni limitate pentru a personaliza meniul iPhone-ului.

In ciuda acestor dezavantaje, Apple a facut treaba buna, sustine WSJ, avand in vedere ca a facut schimbari mici, dar importante, in "ecosistemul" sau.

In Romania, preturile pentru noile smartphone-uri ar urma sa porneasca de la 3.500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#iOS 8 upgrade, #iOS 8 aplicatii , #iPhone