Noi acuzatii grave la adresa Apple: Probleme la fabricile din China, legate de conditiile de munca

Marti, 30 Iulie 2013, ora 13:37
2245 citiri
Noi acuzatii grave la adresa Apple: Probleme la fabricile din China, legate de conditiile de munca
Foto: techzoo.org

Apple ia masuri dupa ce a fost acuzata din nou din cauza conditiilor grele de munca la fabricile sale din China.

Compania americana va realiza un audit la trei unitati de productie din tara asiatica, pentru a investiga situatia angajatilor de acolo, conform CNN Money.

Organizatia non-profit China Labor Watch a publicat, luni, un raport, in care se arata ca unul dintre furnizorii principali ai Apple, Pegatron, a violat numeroase drepturi ale angajatilor sai.

O ingrijorare importanta o reprezinta salariile mici, coroborate cu munca peste program.

ONG-ul a estimat ca angajatii din trei fabrici ale Pegatron din Shanghai si Suzhou lucreaza, in medie, intre 66 si 69 de ore pe saptamana, depasind astfel nivelul minim impus de Apple, de 60 de ore pe saptamana.

Conform politicii companiei, muncitorii fac ore suplimentare doar in cazuri exceptionale, iar acest lucru trebuie sa fie voluntar.

China Labor Watch a mai dezvaluit si alte detalii legate de numeroase abuzuri din partea managerilor, probleme legate de sanatate si siguranta muncii, poluare si angajarea minorilor care nu au implinit varsta minima pentru a intra in campul muncii.

"Acest raport contine niste acuzatii pe care trebuie s ale investigam imediat", a precizat un reprezentant al Apple, care a mentionat ca in cazul in care ele sunt adevarate, compania americana va remedia situatia si va aplica sanctiuni.

Compania americana a precizat ca a efectuat, din 2007, un numar de 15 audituri complete la mai multe fabrici Pegatron.

China Labour Watch sustine ca Apple a crescut la inceputul acestui an comenzile catre compania chineza, care ar trebui sa produca varianta mai ieftina a iPhone.

Foxconn, cel mai mare furnizor chinez al Apple, a fost subiectul mai multor scandaluri in ultimii ani privind conditiile dificile de munca din fabrici.

O serie de sinucideri care au avut loc in 2010 la fabricile Foxconn din China au atras atentia media asupra programului de lucru prea lung, conditiilor proaste de cazare a angajatilor si problemelor de protectia muncii.

Compania taiwaneza a fost nevoita sa implementeze mai multe masuri in sprijinul angajatilor, cea mai importanta dintre acestea fiind cresterea salariilor.

In ianuarie 2012, Apple si organizatia independenta Fair Labor Association au derulat inspectii la fabricile Foxconn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#acuzatii Apple conditii munca, #acuzatii Apple fabrici China, #acuzatii Apple, #muncitori Apple fabrici China , #iPhone