Premiera nedorita de Apple: Primul declin al vanzarilor de iPhone-uri din istorie

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 12:44
4322 citiri
Premiera nedorita de Apple: Primul declin al vanzarilor de iPhone-uri din istorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple ar putea fi interesata de o achizitie mare pentru a rezolva problemele din ultima vreme, a sugerat directorul general al companiei, Tim Cook, dupa ce gigantul IT a raportat marti primul declin din istorie al vanzarilor de iPhone-uri si prima scadere a veniturilor din ultimii 13 ani, in trimestrul al doilea fiscal.

Cook a spus ca Apple a cumparat 15 companii in ultimele patru trimestre, dar achizitiile nu au fost suficient de importante pentru a informa investitorii in mod special despre acestea, relateaza MarketWatch, preluata de News.ro.

Apple si-a propus sa-ti vanda cate un iPhone nou o data la 3 ani

Situatia s-ar putea schimba insa, avand in vedere ca directorul Apple a precizat ca este deschis pentru achizitii.

"Cautam in piata lucruri care ar putea sa completeze ceea ce facem astazi, care sa ne permita sa intram intr-o categorie care ne intereseaza. Am cumpara in mod sigur ceva mai mare decat am facut-o pana acum", a spus Cook.

Apple nu a facut pana acum achizitii mari, mai ales comparativ cu alti giganti IT, precum Alphabet, Cisco Systems sau Facebook.

Cea mai mare achizitie din istoria Apple a fost cumpararea pentru 3 miliarde de dolari a producatorului de casti Beats Electronics, in 2014.

Analistii sustin ca ar fi un pas indraznet.

"Nu au mai afirmat public acest lucru, astfel ca situatia s-ar putea schimba", a apreciat Jan Dawson, analist la JackDaw.

Premiere nedorite de Apple

Apple a inregistrat primul declin al vanzarilor de iPhone-uri si prima scadere din ultimii 13 ani a veniturilor in al doilea trimestru fiscal, pe fondul unei piete tot mai saturate, iar actiunile companiei au coborat cu circa 8% in urma rezultatelor, astfel ca a pierdut 46 de miliarde de dolari din capitalizarea de piata.

Livrarile Apple au scazut cu peste 15% in China, cea mai importata piata a companiei dupa cea din Statele Unite, iar producatorul de iPhone-uri anticipeaza ca veniturile vor dezamagi si in trimestrul al treilea.

Actiunile Apple au scazut cu circa 8% si au coborat sub nivelul de 100 de dolari pe unitate, pentru prima oara din februarie.

Extinderea unui program de rascumparare de actiuni si de majorare a dividendelor, precum si veniturile ridicate din servicii nu au reusit sa multumeasca investitorii.

Apple a vandut 51,2 milioane de iPhone-uri in al doilea trimestru fiscal, in scadere de la 61,2 milioane de aparate in aceeasi perioada a anului trecut, dar peste asteptarile analistilor, de circa 50 de milioane de unitati.

Compania a prezentat de curand iPhone SE, de 4 inchi, destinat nostalgicilor si celor care-si doresc un telefon de dimensiuni mici, iar in toamna va lansa iPhone 7.

Noi zvonuri despre iPhone 7 (Video)

Rezultatele Apple vin dupa datele trimestriale sub asteptari din partea rivalilor Microsoft si Alphabet, compania-mama a Google.

Twitter a raportat la randul sau rezultate trimestriale care au ratat asteptarile analistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Apple declin vanzari iPhone, #Apple vanzari iPhone , #iPhone