Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta

Marti, 29 Martie 2016, ora 07:55
6535 citiri
Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Anchetatorii au reusit sa acceseze continutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), au anuntat luni autoritatile americane, punand capat unei dispute judiciare de mai multe saptamani cu producatorul aparatului, Apple.

Guvernul a "accesat cu succes datele stocate pe iPhone-ul lui (Syed) Farook si, prin urmare, nu mai are nevoie de asistenta din partea Apple", se mentioneaza intr-un document trimis justitiei de autoritatile americane, scrie AFP.

Acestea au cerut anularea ordinului cu care au incercat sa oblige Apple sa ii ajute pe anchetatori.

"Decizia noastra de a pune capat procedurii se bazeaza numai pe faptul ca, beneficiind recent de asistenta din partea unui tert, suntem capabili in prezent sa deblocam acest iPhone fara a compromite informatiile din telefon", a precizat Eileen Decker, procuror federal pentru centrul Californiei, intr-un comunicat.

FBI spune ca nu are nevoie de Apple sa decripteze iPhone-ul teroristului din California

Guvernul american anuntase saptamana trecuta ca e pe cale sa deblocheze aparatul, lasand astfel sa se intrevada posibilitatea de a scurta batalia judiciara cu Apple, care ameninta sa fie lunga si periculoasa.

Apple versus FBI: Gigantii IT care il sustin pe Tim Cook in "razboiul" cu autoritatile americane

Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?

FBI a cerut Apple sa ajute la deblocarea unui iPhone al unuia dintre autorii atacului armat din decembrie 2015, din orasul californian San Bernardino, considerat un act terorist, in care si-au pierdut viata 14 persoane, solicitare care a fost insa respinsa de compania de tehnologie.

Cazul a creat o ruptura majora intre cei care cred ca utilizatorul unui aparat electronic, cum ar fi un smartphone, trebuie sa poata pastra informatii private datorita blocarii si cei care considera ca anchetele legitime ale politiei ar trebui sa prevaleze.

"Trebuie sa decidem, ca tara, cata putere ar trebui sa aiba guvernul in ceea ce priveste datele noastre si intimitatea noastra", a declarat recent directorul general al Apple, Tim Cook.

#telefon spart FBI Apple terorist California, #razboi Apple FBI terorist California iPhone , #iPhone