Sistemul Android omoara iPhone-ul?

Vineri, 09 August 2013, ora 07:35
3115 citiri
Sistemul Android omoara iPhone-ul?
Foto: Fox News

Sistemul de operare Android dezvoltat de Google castiga tot mai mult teren si pune probleme mari unor companii precum Apple si Blackberry.

Conform ultimelor informatii in domeniu oferite de compania IDM, cota de piata la nivel global detinuta de Apple a scazut la 13,2% in al doilea trimestru al anului, de la 16,6%, cat era in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Fox News.

Suprematia sistemului Android la nivel global

Dispozitivele care merg cu sistemul de operare Android au inregistrat o crestere de la 69,1% la 79,3%. Aceste vesti sunt neplacute si pentru compania Blackberry, desi ei au anuntat noi produse in ultimul timp.

Sistemul de operare oferit de Blackberry a fost folosit doar de 2,9% din utilizatorii globali in al doilea trimestru al anului curent.

In 2012, lucrurile au stat mai bine pentru Blackberry, in acelasi trimestru procentul fiind atunci de 4,9%.

Sistemul Android este oferit gratis de Google, ei castigand bani din publicitatea de pe telefoanele mobile.

Acest program de operare ruleaza pe telefoanele gigantului sud-coreean Samsung, precum si pe cele ale companiilor chinezesti Lenovo, Huawei si ZTE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sistem operare Android Google, #telefon samsung iphone apple blackberry, #telefoane smartphone huawei zte lenovo , #iPhone