Top 10 aplicatii romanesti pentru iPhone

Vineri, 16 Martie 2012, ora 18:53
9514 citiri
Top 10 aplicatii romanesti pentru iPhone
Foto: AppStore

Magazinul de aplicatii AppStore, al celor de la Apple, a inceput abia doar de un an sa aiba un continut important creat de romani, desi exista de peste 3 ani.

Avand in vedere ca numarul de iPhone-uri cumparate in tara noastra creste pe zi ce trece, utilizatorii acestor telefoane sunt din ce in ce mai interesati de aplicatiile in limba romana, pentru ca sunt mai usor contectati la noutatile din tara si gasesc mai usor rezolvari la problemele cu care se confrunta zilnic.

Iata un top 10 al celor mai utile aplicatii romanesti pentru iPhone.

1. Liga I Romania

Pret: Gratuit

Companie: StaS Bandol

Daca esti pasionat de fotbal, atunci aceasta aplicatie te tine la curent cu toate meciurile disputate in Romania, ai scoruri in timp real pentru Liga I Romania, comentarii live, ultimile stiri din acest domeniu, clasament la zi si informatii despre echipe.

2. Stiri Romania

Pret: 0,79 euro

Companie: Razvan Creanga

Aplicatia contine o colectie de link-uri catre 70 de website-uri cu continut de calitate, in limba romana. Toate paginile sunt optimizate pentru mobil, astfel incat o conexiune 3G iti va fi de ajuns pentru a te pune la curent cu noile stiri ale zilei.

Paginile se deschid in interiorul aplicatiei, asa ca niciodata nu vei fi nevoit sa inchizi si sa deschizi aplicatia ca sa vizitezi un site inclus aceasta lista. In plus, link-urile cu stiri pot fi trimise pe email, postate pe Facebook sau Twitter.

3. Codul bunelor maniere

Pret: 0,79 euro

Companie: Mobile Igniter

Aplicatia te invata cum trebuie sa te comporti in orice situatie sociala, ce se intelege prin bune maniere, cum arata si cum se poarta un om manierat. Ai la indemna referinte rapide despre comportamentul manierat in orice context:

- Salutul

- Prezentarea

- Cum ne adresam

- Arta conversatiei

- Bunele maniere la masa

- Tinuta si imbracamintea

- Timpul liber

4. roDex

Pret: gratuit

Companie: Codesignum Technologies

roDEX este varianta iPhone a bazei de date DEX online, care contine 11 dictionare, cu peste 370.000 definitii si 137.000 cuvinte.

5. CautaReduceri

Pret: gratuit

Companie: CautaReduceri.ro

Cum site-urile de reduceri au prin un avant important in ultima vreme, este greu sa tii pasul cu toate site-urile de acest gen. Insa acum nu mai trebuie sa te mai abonezi la mai multe pagini web, pentru ca este suficient sa descarci aceasta aplicatie, care iti va permite sa vezi toate reducerile la nivel national sau particularizat pe orasul tau.

Intreaga informatie agregata poate fi sortata pe diverse criterii, precum cele mai recente sau cele mai apropiate oferte fata de zona data. Nu lipseste nici posibilitatea de a vedea ofertele de vacanta sau cele de la restaurante si baruri print-un singur buton.

6. Mersul Trenurilor

Pret: gratuit

Companie: Vlad Corneliu Vizitiu

Aplicatia "Mersul Trenurilor" te ajuta sa afli detalii despre circulatia feroviara. Alege destinatiile de plecare si de sosire, iar aplicatia va descoperi toate trenurile disponibile in ziua dorita. Pentru fiecare cursa ai acces la ora de plecare si ora de sosire, durata cursei, distanta parcursa, detalii despre dotarile trenului si pretul actualizat al biletului.

7. Romanian Airports

Pret: gratuit

Companie: geo-web

Aplicatia te va tine la curent cu situatia avioanelor care vin si pleaca dintr-un anumit aeroport de pe teritoriul Romaniei. Momentan, sunt disponibile informatii despre aeroporturile din Bacau, Bucuresti Baneasa, Bucuresti Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. Printre informatiile oferite, dupa ce ati ales aeroportul si zona de Arrivals (aterizari) sau Departures (decolari), aveti posibilitatea de a vedea numele tuturor avioanelor/zborurilor programate sa ajunga sau sa plece de pe respectivul aeroport, puteti vedea ora programata si ora reala, chiar si numele aeroportului din care a plecat sau spre care se indreapta avionul de interes pentru voi.

8. CarMonitor

Pret: gratuit

Companie: Skanbit Software Solutions

Aplicatia "Car Monitor" va ajuta sa tineti evidenta costurilor legate de combustibil pentru masina sau masinile dumneavoastra. Printre functionalitatile oferite se numara:

- import/export din/in fisiere CSV

- calcularea costului lunar mediu

- crearea graficului de consum pentru intreaga perioada in care ati folosit aplicatia

- crearea graficului de evolutie a pretului combustibilului

- crearea graficului de cost lunar

- gestionarea tuturor cheltuielilor legate de masina

- alerte care va vor notifica cand sa schimbati uleiul, cand sa platiti taxele etc

- notificari de sistem care vor functiona si cand aplicatia este oprita (disponibil pentru versiuni incepand cu iOS 4.0)

9. Convertor valutar

Pret: gratuit

Companie: Mobile Touch

Aplicatia reuneste principalele functionalitati necesare oricarei persoane care lucreaza cu valute: cursul valutar publicat de BNR actualizat la zi, istoric, grafice comparative, convertor. In plus, convertorul oferit poate aplica taxe si/sau comisioane, transformand aplicatia intr-un adevarat asistent. Utilizand aceasta aplicatie puteti, de exemplu, calcula pretul in RON, EUR si USD, cu si fara TVA, cu si fara comisioane.

Aplicatia este livrata impreuna cu o baza de date ce contine cursul BNR al tuturor valutelor incepand din ianuarie 2009. Pentru utilizarea sa nu este necesara o conexiune permanenta la Internet, ci doar ocazional pentru efectuarea de actualizari.

10. Ataxi

Pret: gratuit

Companie: Adulmec LLC

Ataxi este o aplicatie gratuita pe care o poti folosi indiferent daca ai sau nu abonament de date. Aici gasesti o lista completa de firme de taxiuri din Romania cu toate datele de contact: numere de telefon si tarife taxi actualizate permanent. Cu un singur click poti apela compania de taxi favorita fara costuri suplimentare. Si daca vrei sa suni doar la numerele de telefon din reteaua la care ai tu abonament, poti seta acest lucru in preferintele tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aplicatii romanesti iPhone, #aplicatii romanesti Apple, #top aplicatii romanesti iPhone, #romanians are smart , #iPhone