Milioane de oameni au urmarit lansarea iPhone 5 (Galerie foto)

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 08:39
3447 citiri
Milioane de oameni au urmarit lansarea iPhone 5 (Galerie foto)

Noul iPhone 5, a sasea generatie iPhone de la Apple, a fost lansat miercuri, la San Francisco, tinand cu sufletul la gura milioane de pasionati de IT din lumea intreaga.

Noul produs Apple ar putea contribui la o revenire spectaculoasa a companiei si chiar la cresterea economica a Statelor Unite ale Americii, apreciaza presa internationala.

Prezentarea sustinuta miercuri la San Francisco de directorul executiv de marketing al Apple, Phil Schiller, confirma o mare parte din informatiile aparute pe Internet despre noul iPhone.

Modelul pare mai degraba o imbunatatire a lui iPhone 4S, in ceea ce priveste sistemul de operare, procesorul, ecranul, camera foto ori bateria, insa exista si doua modificari esentiale, scrie Wired.

Prima schimbare majora este nano-SIM-ul. iPhone 5 este mai subtire decat predecesorul sau 4S, motiv pentru care si SIM-ul are dimensiuni mai mici.

Asadar, orice pasionat de gadget-uri care isi va achizitiona un Apple 5 va trebui sa isi schimbe SIM-ul cu un nano-SIM.

Cea de-a doua modificare majora fata de celelalte variante de iPhone este reprezentata de conector, care are o forma diferita pentru iPhone 5. Exista totusi si un adaptor, astfel ca incarcatoarele mai vechi pot functiona si pe noul model.

Comparativ cu 4S, noul model este cu 18% mai subtire, avand o grosime de doar 7,6 mm si o greutate de 112 grame, cu 20% mai mica decat generatia precedenta. Si autonomia va fi mai buna: 8 ore de convorbiri prin 3G, 10 ore de browsing prin WiFi si pana la 225 de ore de standby.

Dupa ce au prezentat principalele caracteristici ale noului model, oficialii Apple au facut si cel mai asteptat anunt al serii: comenzile pentru noul iPhone 5 vor putea fi facute incepand cu vineri, 14 septembrie.

Primele comenzi vor fi onorate pe 21 septembrie in SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong si Singapore.

Noul iphone 5 va costa 199 de dolari pentru varianta de 16 GB, 299 de dolari pentru varianta de 32 GB si 399 de dolari pentru varianta de 64 GB.

Tot miercuri seara, Apple a lansat si o noua generatie a playerului muzical iPod Nano.

Acesta are acum un display tactil de 2,5 inci si un buton de meniu identic cu cel de pe smartphone-ul Apple si va fi disponibil in mai multe culori. Dotarile hardware includ conectivitate Bluetooth, radio FM si 16GB spatiu de stocare.Noul model de iPod nano va costa in jur de 140 de dolari.

Apple a lasant si un nou iPod Touch care este, practic, un iPhone 5 fara functiile de telefonie.

Pretul de pornire va fi de 269 de euro pentru modelul de 32GB si 399 de euro pentru cel de 64GB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#apple lansat iphone5, #iphone 5 imagini pret, #lasanre iphone 5 , #iPhone