Apple a lansat MacBook Pro cu Retina display

Marti, 12 Iunie 2012, ora 21:35
3474 citiri
Apple a lansat MacBook Pro cu Retina display
Foto: Wired.com

Apple a facut mai multe lansari, marti, in cadrul evenimentului World Wide Developers Conference.

Printre acestea se numara si MacBook Pro, care este un laptop complet nou, mai subtire si mai usor decat cele din seria Air, potrivit Wired.

Acesta cantareste mai putin de 2 kilograme si are grosimea de 1,80 cm. In plus, MacBook Pro foloseste acum renumitul display Retina, folosit pentru prima dat la noul iPad, cu rezolutia 2880x1800 pixeli, ceea ce se traduce printr-o densitate a pixelilor de patru ori mai mare fata de precedentul MacBook Pro.

Noul display, de 15 inchi, are un unghi de vizualilzare de 178 grade, ofera cu 75% mai putine reflexii si un contrast imbunatatit cu 29%, comparativ cu restul MacBook-urilor.

MacBook Pro cu Retina display va fi livrat cu a treia generatie a procesoarelor quad-core Intel Core i7, grafica Nvidia GeForce FT 650M, RAM de pana la 16GB la 1,600MHz si o capacitate de stocare flash de pana la 768GB. In plus, el are doua porturi Thunderbolt, doua USB 3.0 si un port HDMI.

Laptopul va putea fi comandat in SUA incepand cu saptamana viitoare, fiind disponibil la un pret de 2.200 de dolari.

In plus, MacBook Air a primit cateva imbunatatiri, cum ar fi procesorul dual-core Core i5, sau Intel HD Graphics 4000, doua porturi USB 3.0 si o camera FaceTime HD de 720 pixeli.

De altfel, noul sistem de operare a primit un upgrade. IOS6 are peste 200 de noi functii, inclusiv o aplicatie Maps complet imbunatatita, noi functii pentru asistentul vocal Siri, care poate "vorbi" mai multe limbi, integrare Facebook, Photo Streams, o noua aplicatie Passbook, care aduna toate parolele la un loc, si Guided Access, folosita pentru educatie.

Apple a prezentat amanunte si despre viitorul sistem de operare destinat desktop-urilor, numit Mountain Lion OS X. Acesta se va asemana cu iOS, avand numeroase functii.

Serviciul iCloud va avea rolul de a sincroniza aplicatiile utilizatorului pentru toate dispozitivele pe care le foloseste. In plus, un nou sistem de Sharing le va permite utilizatorilor sa faca schimb de link-uri, fotografii, clipuri video si fisiere prin retelele sociale, precum Facebook, Twitter, Flickr si Vimeo. Apple a anuntat ca OS X Mountain Lion va fi disponibil din iulie, la pretul de 20 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Apple MacBook Retina Display, #lansare MacBook Retina Display, #lansare produse noi Apple, #sistem operare IOS 6, #sistem operare Mountain Lion OS X , #lansare