Apple lanseaza la toamna mai multe modele de smartwatch

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 23:56
2945 citiri
Apple lanseaza la toamna mai multe modele de smartwatch
Foto: tapscape.com

Compania Apple planuieste lansarea pe piata in toamna a mai multor mai multor versiuni de ceas inteligent, potrivit unor surse apropiate companiei, ca o riposta la aparitia unor gadgeturi asemanatoare scoase de catre Google sau Samsung.

Aparatul de purtat la mana furnizat de Apple va incorpora mai mult de 10 senzori, inclusiv unul care va monitoriza sanatatea purtatorului sau capacitatea fizica.

Apple incearca astfel sa raspunda sentimentului actual de pe piata ca ceasurile inteligente nu ofera functii semnificativ diferite de cele ale unui telefon inteligent, scrie The Wall Street Journal.

Apple si-a aratat interesul fata de monitorizarea sanatatii si pregatirii fizice printr-o aplicatie scoasa in mai, numita iHealth, menita sa colecteze date despre situatia fizica a purtatorului.

Ceasul inteligent Apple ar putea fi lansat cel mai devreme in octombrie, dupa ce productia va incepe peste doua sau trei luni la Quanta Computer Inc., un producator taiwanez care a fost multa vreme furnizor pentru computerele Mac.

Ceasul inteligent va avea probabil un cadran cu mai multe dimensiuni, si, potrivit unor informatii, productia va atinge 10 sau 15 milioane de unitati pana la sfarsitul anului.

Apple este intr-o cursa presanta pentru a dovedi ca poate sa continue sa scoata produse revolutionare si sub conducerea actualului presedinte, Tim Cook. Au trecut deja patru ani de cand Apple a scos ultima mare realizare, iPad-ul.

Marile companii tehnologice, precum Google sau Samsung, pariaza pe un boom al gadgeturilor computerizate portabile, care exploateaza puterea crescuta si microsenzorii care pot detecta temperaturile corporale, locatia geografica si comenzile vocale.

Unele dintre noile gadgeturi portabile, precum cele ale Nike Inc., masoara activitatea fizica. Altele pot inlocui functia unui smartphone, putand receptiona mesaje, fotografia sau verifica prognoza meteo.

Compania Startup Pebble Technology Corp. a lansat un ceas care se sincronizeaza wireless cu telefonul si emite vibratii atunci cand se primesc apeluri telefonice, postari pe Twitter sau mailuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Apple ceas inteligent toamna, #Apple ceas inteligent dimensiuni, #Apple smartwatch senzori design , #lansare