Apple va face o serie de anunturi majore: Ce pregateste gigantul IT

Luni, 08 Iunie 2015, ora 18:50
4788 citiri
Apple va face o serie de anunturi majore: Ce pregateste gigantul IT

Apple organizeaza, luni seara, editia din 2015 a conferintei dedicate dezvoltatorilor, unde va dezvalui planurile pe care le are pentru partea de software.

Times of India a adunat 8 lucruri care ar putea fi anuntate in cadrul acestui eveniment.

Google vrea sa ia fata Apple cu Android M, realitate virtuala si o noua aplicatie pentru poze

Serviciu de streaming muzical

Industria muzicala s-a schimbat radical in doar cativa ani: casetele sunt date de mult timp uitarii, iar mai rar cineva mai cumpara CD-uri. In prezent, marea majoritate a pieselor sunt ascultate pe Net.

Daca magazinul iTunes de la Apple a schimbat modul in care sunt comercializate cantecele si albumele, oferind posibilitatea sa descarci in calculator piesele preferate, pentru o suma modica, in ultima vreme atentia utilizatorilor s-a reorientat.

La moda sunt acum serviciile de streaming muzical, care iti ofera posibilitatea sa asculti muzica, fara sa apesi pe butonul download. Exista multe site-uri si aplicatii care ofera aceasta posibilitate, precum Pandora sau Spotify, unele fiind contra cost.

Tocmai de aceea Apple va intra in forta in aceasta piata, iar anuntul va fi facut luni. Sa nu uitam ca gigantul IT a achizitionat in urma cu un an compania Beats de la rapper-ul Dr Dre, care fabrica casti, dar detine si un serviciu de streaming muzical.

Zvonurile arata ca utilizatorii vor putea asculta cantecele favorite pentru un abonament lunar de 10 dolari.

iOS9 pentru iPhone si iPad

Apple va arata si noile functii pe care le va introduce viitorul sistem de operare iOS 9. Cel mai probabil, gigantul IT se va axa pe stabilitate si securitate, insa e posibil ca aplicatia de harti sa primeasca cateva imbunatatiri semnificative.

Siri devine din ce in ce mai buna

Compania americana ar urma sa prezinte si ce schimbari a mai facut asistentului vocal Siri, cum ar fi posibilitatea de a comunica cu alte aplicatii, precum Passbook, Calendar si Spotlight, devenind astfel un rival adevarat pentru Google Now.

Surpriza la tabletele iPad

Cu toate ca unele tablete ce ruleaza cu Android au deja aceasta functie, abia acum iPad-urile vor putea rula doua aplicatii, in acelasi timp, pe ecran. La acest lucru se vor adauga si alte functii legate de productivitate si multitasking.

Schimbari la Mac

Este posibil ca Apple sa faca unele modificari si in ceea ce priveste sistemul de operare al laptopurilor, Mac OS X. Sursa citata mentioneaza ca va aduce imbunatatiri in zone precum stabilitate si performanta. De asemenea, va fi mai simplu ca aceste dispozitive sa comunice cu alte produse Apple.

Apple Watch

Cel mai nou produs al companiei, ceasul inteligent Apple Watch, ar urma sa primeasca un val de aplicatii imbunatatite, avand in vedere ca dezvoltatorii au avut destul timp pentru a se obisnui cu acest gadget.

De exemplu, aplicatia Shazam se va folosi de microfonul incorporat in smartwatch pentru a asculta si identifica melodia care se aude in jurul utilizatorului, si nu de cel al telefonului.

HomeKit

Probabil ati auzit de HomeKit - platforma anuntata de Apple anul trecut ce va conecta dispozitivele inteligente din casa. Primele produse au aparut deja pe piata, deci vom auzi tot mai multe lucruri despre ea.

Insa luni, compania se va axa mai mult pe aplicatia de pe iPhone si iPad ce va controla toate aceste dispozitive inteligente.

Nicio vorbe despre Apple TV

Desi se vorbeste foarte mult despre un serviciu ce va revolutiona piata televiziunii, se pare ca Apple va zice "pas" de aceasta data, avand in vedere ca toate semnalele arata ca planurile au fost amanate.

Info: Conferinta va incepe la 20.00, ora Romaniei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Apple conferinta, #Apple produse conferinta, #Apple streaming muzica , #lansare