Apple vrea sa revolutioneze desktopurile, desi industria e pe moarte

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 21:14
2116 citiri
Apple vrea sa revolutioneze desktopurile, desi industria e pe moarte
Foto: Apple

Reprezentantii Apple au dezvaluit cateva detalii legate despre noul lor produs, cu care vor sa revolutioneze piata desktopurilor.

Noul Mac Pro va fi lansat in acest an, potrivit vicepresedintelui companiei, Phill Schiller, citat de zdnet.com.

De asemenea, aproape toate componentele vor fi realizate in Statele Unite, in incercarea de a reduce dependenta de fabricile din Asia.

Acest desktop sub forma de cilindru este mult mai mic decat generatia actuala, insa din punct de vedere al caracteristicilor tehnice este net superior.

Mac Pro are la interior cele mai performante procesoare Intel Xeon, memorie RAM DDR3 la 1866MHz, 2 procesoare grafice de la AMD cu 6 GB VRAM, care vor permite editarea de clipuri 4K si PCI Express flash storage.

In ceea ce priveste conectivitatea, Mac Pro este echipat cu porturi Thunderbolt, USB 3.0, HDMI, Wi-Fi 802.11ac si Bluetooth.

Miscarea facuta de Apple este una indrazneata, in conditiile in care piata calculatoarelor va suferi un declin de 7,6% in 2013, pana la 315 milioane unitati, in timp ce livrarile mondiale de tablete ar urma sa creasca cu 70%, in acest an, conform estimarilor realizate de compania Gartner.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Apple desktop lansare, #Apple nou Mac Pro, #Apple lansare calculator, #desktop Apple , #lansare