Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 08:54
7711 citiri
Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie
Foto: Apple

Apple a trimis jurnalistilor o invitatie la un eveniment ce va avea loc pe 9 martie, la San Francisco. Cel mai probabil, ceasul inteligent Apple Watch va fi vedeta.

Acest dispozitiv a fost prezentat in septembrie 2014, odata cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa directorul executiv Tim Cook a vorbit atunci doar despre design si functionalitati, arata The Guardian.

Intre timp, dezvoltatorii de aplicatii au avut cateva luni la dispozitie pentru a se "juca" cu partea de software a ceasului inteligent.

In consecinta, vom afla la conferita respectiva despre pret si disponibilitate. De obicei, un produs Apple ajunge in magazine la finalul lunii la care e anuntat.

Compania americana ar putea vinde intr-un an 20 de milioane de exemplare, revolutionand astfel piata. De exemplu, Android Wear s-a vandut in 720.000 de unitati anul trecut, iar cei de la Pebble au trecut de un milion de bucati.

De asemenea, informatiile arata ca furnizorii au primit deja comenzi pentru 5 milioane de ceasuri inteligente, destinate primului trimestru financiar.

Contextul in care e lansat Apple Watch

In primul rand, noul dispozitiv este prima lansare importanta a noului sef Apple, Tim Cook, cel care a fost esential in ducerea companiei in fruntea lumii tehnologice, gratie iPhone si iPad, produse insa in timpul vietii lui Steve Jobs.

Social media in 2015 - la ce se asteapta internautii

In al doilea rand, ceasul inteligent ar putea fi urmatorul trend setat de Apple, dupa ce cresterea meteorica a companiei a incetinit. Daca va avea succes, dispozitivul ar putea deveni viitorul motor de crestere al gigantului IT.

Insa acest lucru nu se va intampla peste noapte, mai ales pentru ca Apple este deja o companie foarte mare. Chiar daca se vor vinde 10 milioane de ceasuri in 2015, cu un pret mediu de 500 de dolari, inseamna venituri de doar 5 miliarde de dolari, cam cat produce compania, in medie, in 10 zile.

Domeniile unde vor fi cele mai multe inovatii in anul 2015

In plus, este de asteptat ca Apple Watch sa fie mai mult decat un dispozitiv, urmand sa fie si un element de moda in randul celebritatilor de la Hollywood si nu numai.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#2015 Apple Watch, #lansare Apple Watch, #ceas inteligent Apple , #lansare
Comentarii