Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 08:54
7609 citiri
Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie
Foto: Apple

Apple a trimis jurnalistilor o invitatie la un eveniment ce va avea loc pe 9 martie, la San Francisco. Cel mai probabil, ceasul inteligent Apple Watch va fi vedeta.

Acest dispozitiv a fost prezentat in septembrie 2014, odata cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa directorul executiv Tim Cook a vorbit atunci doar despre design si functionalitati, arata The Guardian.

Intre timp, dezvoltatorii de aplicatii au avut cateva luni la dispozitie pentru a se "juca" cu partea de software a ceasului inteligent.

In consecinta, vom afla la conferita respectiva despre pret si disponibilitate. De obicei, un produs Apple ajunge in magazine la finalul lunii la care e anuntat.

Compania americana ar putea vinde intr-un an 20 de milioane de exemplare, revolutionand astfel piata. De exemplu, Android Wear s-a vandut in 720.000 de unitati anul trecut, iar cei de la Pebble au trecut de un milion de bucati.

De asemenea, informatiile arata ca furnizorii au primit deja comenzi pentru 5 milioane de ceasuri inteligente, destinate primului trimestru financiar.

Contextul in care e lansat Apple Watch

In primul rand, noul dispozitiv este prima lansare importanta a noului sef Apple, Tim Cook, cel care a fost esential in ducerea companiei in fruntea lumii tehnologice, gratie iPhone si iPad, produse insa in timpul vietii lui Steve Jobs.

Social media in 2015 - la ce se asteapta internautii

In al doilea rand, ceasul inteligent ar putea fi urmatorul trend setat de Apple, dupa ce cresterea meteorica a companiei a incetinit. Daca va avea succes, dispozitivul ar putea deveni viitorul motor de crestere al gigantului IT.

Insa acest lucru nu se va intampla peste noapte, mai ales pentru ca Apple este deja o companie foarte mare. Chiar daca se vor vinde 10 milioane de ceasuri in 2015, cu un pret mediu de 500 de dolari, inseamna venituri de doar 5 miliarde de dolari, cam cat produce compania, in medie, in 10 zile.

Domeniile unde vor fi cele mai multe inovatii in anul 2015

In plus, este de asteptat ca Apple Watch sa fie mai mult decat un dispozitiv, urmand sa fie si un element de moda in randul celebritatilor de la Hollywood si nu numai.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Comentarii