iPhone vandut in Romania cu 600 de euro, gata decodat

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 08:27
1798 citiri
iPhone vandut in Romania cu 600 de euro, gata decodat

iPhone a ajuns in Romania, firma clujeana Arobs Transilvania Software SRL fiind prima companie care comercializeaza celebrul telefon mobil produs de Apple, informeaza "Cotidianul".

Arobs importa telefoanele din Statele Unite, gata decodate pentru a functiona in retelele Vodafone si Orange, iar pretul de vanzare al unui aparat este de 599 de euro plus TVA, comparativ cu 400 de dolari in Statele Unite.

IRIS SA, unicul importator autorizat al produselor Apple pe piata romaneasca, spune ca, din punctul sau de vedere, telefoanele iPhone se vand oficial doar prin canalul Apple.

Ei le iau din strainatate, de la un furnizor care le decodeaza, si le aduc in Romania sa le vinda. Este o piata libera, deci nu putem comenta actiunile lor", a declarat Viorel Nastase, direct sales manager in cadrul IRIS.

Reprezentantul IRIS a precizat ca firma a anuntat Apple Europa despre faptul ca Arobs vinde iPhone in Romania si ca asteapta un comunicat oficial din partea lor. In mod normal, in SUA, iPhone nu se vinde cu softul spart pe canalele oficiale, ci doar prin magazinele Apple si AT&T", a afirmat Nastase.

Nora Mihalca, asistent manager in cadrul Arobs, a afirmat ca momentan firma are doar trei comenzi, insa exista interes din partea publicului si in curind societatea va importa un numar mai mare de telefoane. Noi momentan nu le avem pe stoc, avem un aparat expus la SIAB, insa urmeaza sa vina un transport mai mare, dar nu stim exact cate vom aduce", spune Mihalca.

O actualizare software facuta de Apple recent, pentru iPhone, face ca telefoanele care au fost decodate sa se blocheze, devenind inutile, cu nimic mai presus decat o caramida scumpa, si ca toate aplicatiile care au fost instalate, fara sa fie oferite de Apple, sa dispara.

Exista acest risc. Telefonul merge pe Vodafone si Orange, a fost testat. Probabil ca, atunci cand va veni transportul mai mare, clientilor li se va sugera sa nu faca update-ul", a precizat Mihalca, intrebata daca Arobs nu se teme ca se vor intoarce clientii cu aparatul blocat daca vor face acea actualizare.

Importatorul oficial Apple in Romania a confirmat acest lucru. Este posibil ca telefonul sa se blocheze daca a fost decodat si s-a facut update la soft, Apple a declarat peste tot ca asta se va intampla. Pe de alta parte, update-ul este optiunea utilizatorului, nu este obligatoriu", a precizat Viorel Nastase.

Potrivit presei internationale, este pe cale sa fie lansat si un soft care permite ca update-ul Apple sa fie facut fara ca telefonul sa fie blocat.

Quarterly Report - Editia 4

Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft Paint va primi noi funcții de generare a imaginilor cu AI
Microsoft a anunțat că Paint va beneficia de noi funcții de generare a imaginilor. Unealta, numită Cocreator, utilizează „algoritmi diffusion-based” pentru a crea imagini pe baza unor...
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
Lansarea Wi-Fi 7: O revoluție în conectivitate. Cu ce beneficii vine
În cadrul evenimentului CES 2024, Wi-Fi Alliance a anunțat oficial lansarea Wi-Fi 7, promițând performanțe de până la patru ori mai rapide decât versiunea anterioară, Wi-Fi 6E. Noul...
Comentarii
I
in business we trust!
rank 1