Stevie Wonder - multumiri adresate lui Steve Jobs si echipei Apple

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 23:52
4603 citiri
Stevie Wonder - multumiri adresate lui Steve Jobs si echipei Apple
Foto: sordionline

Intr-un concert improvizat la Los Angeles, Stevie Wonder i-a multumit lui Steve Jobs si echipei sale, pentru solutiile create in vederea facilitarii accesului nevazatorilor la dispozitivele Apple.

Cantaretul american s-a implicat mult in ultimii ani in campanii de sensibilizare a marilor companii tehnologice precum Apple, spre identificarea unor solutii care sa transforme dispozitivele proprii in instrumente accesibile persoanelor cu diferite forme de handicap, relateaza Webnews.

"Nu exista ceva ce puteti face pe un iPhone sau iPad, care sa nu pot face si eu", a declarat artistul.

Gratie eforturilor si resurselor alocate in ultimii ani in aceasta directie, au fost aduse o serie de imbunatatiri sistemului iOS, cu suport-layer creat special pentru nevazatori, persoane lipsite de auz sau care prezinta diferite tipuri de limitari motrice.

VoiceOver vine in ajutorul utilizatorilor nevazatori, care pot atinge display-ul dispozitivului pentru a asculta o descriere, iar FaceTime, programul de video-telefonie integrat de Apple in dispozitivele cu videocamera frontala, se adauga si el pe lista instrumentelor binevenite in acest context.

"Vreau sa-i multumesc celui ce a acceptat provocarea de a transforma tehnologia intr-un teritoriu accesibil tuturor, purtand omenirea cu un pas inainte: Steve Jobs", si-a exprimat artistul recunostinta in fata intregii audiente.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
#Stevie Wonder multumeste Apple, #facilitati iOS pentru nevazatori , #Steve Jobs