Televizorul viitorului: Cum va arata prototipul creat de Apple?

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:34
4502 citiri
Televizorul viitorului: Cum va arata prototipul creat de Apple?
Foto: thetechlounge.com

Apple lucreaza la dezvoltarea unui prototip de televizor integrat, o interfata care va sincroniza wireless continutul celorlalte produse ale companiei.

Pentru aceasta, Apple il va contracta pe inginerul care a construit iTunes, Jeff Robbin, potrivit Bloomberg.

Implicarea lui Robbin este un semn ca Apple vrea sa-si duca dominatia din piata telefoanelor smart si a tabletelor in sufragerie. Inainte de moartea sa, pe 5 octombrie, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a declarat biografului Walter Isaacson ca si-a dat seama cum sa construiasca un sistem TV integrat folosind o interfata simpla pentru utilizator, care sa sincronizeze wireless continutul celorlalte device-uri produse de Apple.

"Va avea cea mai simpla interfata pe care ti-o poti imagina", a afirmat Jobs.

Oficialii Apple au negat informatia, iar in afara celor afirmate in cartea autobiografica nimeni nu poate asigura ca un televizor este in dezvoltare.

Pana acum, eforturile companiei s-au concentrat asupra unui Apple Tv, un gadget micut, de 99 de dolari, care se conecteaza la un televizor obisnuit si permite utilizatorilor sa acceseze continutul de la iTunes, NetFlix si YouTube. Jobs a privit acest produs mai degraba ca pe un "hobby", decat ca pe ceva din care sa se faca bani buni.

Cu toate acestea, Apple lucreaza la un prototip de televizor si s-ar putea sa-l scoata pe piata in 2013, opineaza Gene Munster, analist la Piper Jaffray Cos.

Afirmatia lui se bazeaza pe intalniri cu surse apropiate furnizorilor Apple din Asia, surse din industrie si portofoliul de patente al companiei. De asemenea, Apple ar investi in unitati de productie si isi asigura rezervele de ecrane LCD.

Introducerea de catre Apple a soft-ului de comanda vocala Siri si a serviciuui de stocare a datelor pe web, iCloud, ar putea fi de asemenea folosite pentru un televizor al viitorului. Siri ar putea ajuta la cautarea de videoclipuri, in timp ce iCloud ar permite clientilor sa depoziteze videoclipuri, muzica, fotografii si alte continuturi pe serverul companiei, si nu pe propriile hard-uri.

Unul din obiectivele celor de la Apple pentru noul televizor este sa permita utilizatorilor sa caute show-uri sau filme. De exemplu, in loc sa vada separat daca o emisiune este disponibila pe Netflix sau pe un serviciu de cablu, tot materialul ar putea fi integrat.

O provocare ar fi ca Apple sa convinga producatorii de filme si emisiuni televizate sa modifice felul in care isi fac continutul disponibil. Apple se gandeste sa adopte noi modele de afaceri pentru livrarea de produse video, inclusiv prin sistemul de abonamente TV, au declarat directori din sectorul media, fara sa se ajunga la vreun rezultat.

Construirea unui televizor ar plasa Apple intr-o competitie mai stransa cu producatori de aparatura electronica de consum, cum ar fi Samsung Electronics sau Sony Corp.

Apple ar putea vinde 1,4 miliarde de aparate anul viitor, dintr-un total de 220 de milioane de televizoare cu ecran plat cat contine piata totala. Asta ar putea duce la un profit de 6 miliarde de dolari pana in 2014.

Si Google, cu care Apple concureaza pe piata telefoanelor smart, incearca sa atraga cumparaturi pentru un sistem de operare care este special creat pentru televizoare. Spre deosebire de Google, Apple va construi atat hardware-ul, cat si software-ul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Apple creeaza televizorul viitorului, #prototip, #apple, #televizor Apple , #Steve Jobs