Ziare.com

Apple a scumpit aplicatiile vandute prin App Store, dupa aprecierea dolarului

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 14:24

   

Apple a scumpit aplicatiile vandute prin App Store, dupa aprecierea dolarului
Apple a majorat preturile aplicatiilor software comercializate prin intermediul App Store, din Canada pana in Europa, fiind una dintre cele mai ample reactii de acest tip a Apple la fluctuatiile de curs valutar.

Ca urmare a aprecierii dolarului, Apple a informat producatorii de aplicatii ca majoreaza preturile in Uniunea Europeana, Norvegia, Canada si Rusia, din cauza cursului valutar si a taxelor, relateaza Bloomberg.

Modificarile au intrat in vigoare vineri. In Europa, pretul de pornire al unei aplicatii a urcat de la 0,89 euro la 0,99 euro, iar in Canada a fost majorat de la 99 de centi la 1,19 dolari.

Cresterea preturilor pe cele doua continente, cuplata cu majorarea preturilor in Rusia, in urma deprecierii rublei, reprezinta una dintre cele mai ample reactii de acest tip a Apple la fluctuatiile de curs valutar.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Apple a mai luat astfel de masuri in trecut, dar de regula este reticenta la acest tip de schimbari, a declarat Slaven Radic, director general la compnia de consultanta Tapstream Network.

"Este un eveniment unic. Sunt foarte cumpatati in aceasta privinta. Uneori pierd bani daca pot evita modificari prea mari ale preturilor", a spus Radic.

Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant al Apple.

Toate valutele importante s-au depreciat fata de dolar in ultimele 12 luni, odata cu accelerarea cresterii economiei americane.

Euro s-a depreciat cu 13% in raport cu dolarul, in ultimele sase luni, potrivit datelor Bloomberg, iar dolarul canadian cu 10,1%.

Apple obtine majoritatea veniturilor anuale de 182,8 miliarde de dolari an afara SUA si a anuntat recent sa analizeaza efectul aprecierii dolarului asupra afacerilor companiei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor