Ziare.com

Apple, acuzata ca foloseste substante toxice in productie

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 14:51

   

Apple, acuzata ca foloseste substante toxice in productie
Utilizarea unor substante chimice toxice in productie, lipsa unui angajament cu privire la problemele de mediu sau folosirea unui lant de aprovizionare ce ridica semne de intrebare sunt cateva dintre criticile aduse de catre activistii de mediu cunoscutei companii Apple.

Cu profituri de miliarde de dolari si laude pentru inovatiile tehnologice, compania Apple a lansat recent in Europa noul iPod Touch, iar celebrul iPhone a ajuns deja la a patra generatie.

In ultimii ani, insa, compania a intrat intr-un con de umbra odata cu iesirea la iveala a unor informatii privind nerespectarea protectiei mediului si a drepturilor de munca ale angajatilor sai, relateaza The Ecologist. De asemenea compania este acuzata ca refuza sa stabileasca obiective viitoare cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

China este in acelasi timp o imensa piata de desfacere (25 de noi magazine de retail sunt planificate pentru deschidere in anii urmatori), cat si locul unde cele mai multe dintre produsele si componentele Apple sunt fabricate. Intre luminile reflectoarelor de la lansarea la Beijing in 2008 a primului magazin din China si fabricile unde sunt facute iPod-urile si iPhone-urile, se afla o imensa prapastie.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Zeci de muncitori de la o fabrica din Suzhou, condusa de compania taiwaneza Wintec, au fost otraviti in 2010 dupa expunerea la n-hexan, o substanta chimica toxica folosita la curatarea unor componente precum ecranele tactile. Doua angajate ale unei fabrici aflata la nord-vest de Shanghai au fost spitalizate timp de sase luni, dupa ce au folosit n-hexan pentru lipirea si lustruirea logouri-lor Apple de pe laptopuri si iPhone-uri.

Citeste mai mult despre Apple, acuzata ca foloseste substante toxice in productie pe GreenReport.ro

Citeste mai multe despre Apple substante toxice productie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 930 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sigur că da,nu-i așa?

Performanțele celor de la Apple Macintosh și a co-directorului Steve Jobs nu pot fi umbrite de niște venetici in ale T.I.
Fiind incapabili,acuză Apple de tot soiu' de invenții și de alte chestiuni care nu-și au locul.

The Ecologist ar trebui să se numească The ginEcologist.
Tălmăcean știe.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor