Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apple angajeaza un hacker: Nicholas Allegra, zis Comex

Vineri, 26 August 2011, ora 22:31
5548 citiri
Apple angajeaza un hacker: Nicholas Allegra, zis Comex
Foto: Webnews

Autorul sistemului "JailBreakMe", Nicholas Allegra, cunoscut mai mult sub pseudonimul "Comex", va deveni oficial angajatul grupului Apple, incepand cu prima zi a saptamanii viitoare.

Vestea pare sa fie pur si simplu o coincidenta, neavand nimic in comun cu recenta demisie a lui Steve Jobs de la carma "marului tehnologic", relateaza Webnews.

Allegra abia a implinit 19 ani si pana deunazi era considerat unul din inamicii echipei din Cupertino, fiind creatorul codului care sta la baza sistemului jailbreak web-based de pe iPhone 4.

Tanarul a atras atentia specialistilor de la Apple cu o buna bucata de vreme in urma, in calitate de membru iPhone Dev Team si a fost semnalat din mai multe surse, drept "hacker-ul cu potential maxim in ceea ce priveste capacitatea de intelegere si actiune" asupra codului in cauza.

Potrivit sursei citate, Allegra a declarat ca tot ceea ce face i se pare extrem de simplu si firesc, transformand astfel intr-o "joaca de copil" identificarea erorilor existente la nivelul codului si actionand in consecinta, pentru a profita de vulnerabilitatea celui "surprins" in dispozitivele Apple.

Atragerea lui Allegra in randurile propriei echipe reprezinta pentru Apple o initiativa cu dublu avantaj: pe de o parte grupul va putea astfel sa controleze actiunile tanarului, iar pe de alta parte, va avea ocazia de a testa capacitatile acestuia pe durata unei perioade de stagiu, fructificandu-le in propriul interes.

Echipa iPhone Dev Team l-a felicitat pe Allegra intr-un mod original, publicand o fotografie simbolica, infatisandu-i pe Tom si Jerry in relatii cordiale si subliniind astfel modul in care jocul de-a "soarecele si pisica" poate avea si un final fericit.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Apple angajeaza hacker, #Comex Apple , #stiri Apple