Apple depaseste Samsung, devenind pentru prima data din 2016 cel mai mare producator de smartphone-uri

Autor: C.V.
Luni, 22 Februarie 2021, ora 15:47
3368 citiri
Apple depaseste Samsung, devenind pentru prima data din 2016 cel mai mare producator de smartphone-uri
Apple depaseste Samsung la productia de smartphone. Foto: Apple.com

Lansarea variantei 5G a iPhone a ajutat Apple sa ajunga pentru prima data in ultimii cinci ani in topul principalilor producatori de telefoane mobile inteligente, in trimestrul patru din 2020, arata datele publicate luni de firma de cercetare de piata Gartner, informeaza Financial Times (FT).

In ultimele trei luni din 2020, Apple a vandut aproape 80 de milioane de telefoane, dupa lansarea modelului iPhone 12, depasind Samsung si devenind cel mai mare producator global de smartphone-uri, pentru prima data din 2016.

Huawei se confrunta cu un declin accentuat, vanzarile de smartphone-uri au scazut cu 41% in trimestrul patru din 2020, in urma sanctiunilor impuse de autoritatile SUA. In topul principalilor producatori de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, in urma rivalilor chinezi Xiaomi si Oppo.

Pentru prima data din 2013, Huawei nu se mai afla printre primii patru producatori globali de smartphone-uri, conform datelor Gartner.

Pe ansamblul anului trecut, Huawei s-a situat pe locul trei in topul principalilor producatori de telefoane mobile inteligente, in urma Apple si Samsung.

Annette Zimmerman, analist in cadrul Gartner, a explicat ca avansul de 15% al vanzarilor Apple in trimestrul patru din 2020 vine dupa ce milioane de clienti au asteptat noul iPhone 5G. Tendinta va continua probabil si in primele trei luni din 2021, cand se celebreaza Anul Nou chinezesc, si pe tot parcursul anului, pe fondul redresarii pietei, a apreciat Zimmerman.

Vanzarile globale de smartphone-uri au scazut cu doar 5% in trimestrul patru din 2020, la 385 de milioane de unitati, in timp ce pe ansamblul anului trecut vanzarile au scazut cu 12%, la 1,35 miliarde de unitati, din cauza efectelor pandemiei.

Samsung a inregistrat un declin cu 12% al vanzarilor in trimestrul patru din 2020 si de 15% pe ansamblul anului trecut, dupa ce brandurile chineze Oppo, Xiaomi si Vivo si-au extins cota de piata, iar Apple a dominat segmentul premium.

Mai puteti citi:

One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
Samsung se pregătește să lanseze One UI 7 cu multe îmbunătățiri și funcții complet noi, iar cele mai mari schimbări ar putea fi în ceea ce privește interfața. Strategia companiei pare...
MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
MediaTek este pe cale să lanseze procesorul Dimensity 8400, iar primele informații sugerează că acesta va fi un rival serios pentru chipset-urile de top de pe piață. Conform leaker-ului...
#apple, #Samsung, #smartphone, #Huawei, #telefoane mobile, #IT, #tehnologie , #stiri Apple
  1. MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
  2. Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil de tip Clamshell: Xiaomi Mix Flip. Cu ce specificații vine și cât costă
  3. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  4. Vulnerabilitate gravă în Telegram pentru Android: Cum îi afectează pe utilizatori + sfaturi de siguranță
  5. Google renunță la eliminarea completă a fișierelor cookie din Chrome
  6. Câte PC-uri au fost afectate de mega pana IT care a blocat sistemele de sănătate, securitate și transporturi
  7. Cum să faci față cheltuielilor neprevăzute: 3 soluții practice
  8. Cum să oferi angajaților beneficiile de care chiar au nevoie: 4 sfaturi utile
  9. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  10. Economia liniară vs. circulară: cum îți dai seama în care se încadrează afacerea ta