Apple: Chomp, un motor de cautare pentru App Store

Luni, 27 Februarie 2012, ora 22:40
5192 citiri
Apple: Chomp, un motor de cautare pentru App Store
Foto: Webnews

Grupul Apple a dezvaluit recenta achizitionare a micului motor de cautare Chomp, pentru App Store, operatiune care a costat vistieria marului tehnologic din Cupertino circa 50 de milioane de dolari.

Chomp s-a demonstrat un start-up de succes, care a intrat rapid in raza de interes a grupului condus de Tim Cook, in contextul utilizarii sale in cadrul platformei destinate comercializarii propriilor aplicatii, relateaza Webnews.

Apple a recurs rareori la achizitii de acest tip, preferand sa-si dezvolte la nivel intern propriile tehnologii, in loc sa investeasca in experienta si produse externe, dar Chomp pare sa fie elementul potrivit pentru rolul de a identifica o anumita aplicatie in noianul de propuneri prezente la nivel de App Store.

Chomp va pune asadar la dispozitia Apple un instrument eficace de catalogare, analiza si cautare, intr-un moment in care uriasul marketplace digital al grupului se apropie de 25 de miliarde de download - un "ghid turistic" pentru un shopping simplu, rapid si de incredere, precizeaza sursa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Chomp motor cautare AppStore, #Apple achizitionat compania Chomp , #stiri Apple