Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apple, Dell si HP investigheaza cauzele sinuciderilor de la Foxconn

Joi, 27 Mai 2010, ora 12:42
1458 citiri
Apple, Dell si HP investigheaza cauzele sinuciderilor de la Foxconn
Foto: topnews.net.nz

Apple, Dell si HP au anuntat ca investigheaza conditiile de lucru de la fabrica de electronice Foxconn, din sudul Chinei, dupa ce zece angajati s-au sinucis in decurs de cateva luni. Politia a confirmat ca e vorba de sinucidere doar in sapte dintre cazuri.

Cei zece angajati au murit dupa ce au cazut de pe cladirile complexului Foxconn in care lucreaza si traiesc 300.000 de oameni. Ultimul caz a avut loc miercuri, potrivit Financial Times.

Trei televiziuni din Taiwan au anuntat ca inca o persoana ar fi sarit de pe o cladire miercuri seara, dar a supravietuit. Alti doi angajati au mai incercat sa se sinucida, dar au scapat.

Sinuciderile au obligat compania sa isi incalce regulile privind secretul de serviciu si sa fie mai deschisa in legatura cu practicile din interior.

Apple, unul dintre principalii clienti ai fabricii, a anuntat ca o echipa independenta evalueaza masurile luate dupa tragicele evenimente si va continua cu inspectii la departamentele in care sunt fabricate produsele lor.

Hewlett-Packard a spus si ea ca investigheaza practicile Foxconn, in timp ce Dell a adaugat ca se asteapta ca furnizorii sa respecte standardele de munca gasite si fabricile sale.

Saptamana aceasta s-a aflat si ca Foxconn si-a obligat angajatii sa semneze un document in care isi dadeau acordul sa nu primeasca bani in cazul unor raniri care nu sunt provocate de angajat. In aceeasi categorie intra si sinuciderile, unul dintre managerii companiei afirmand ca eventualele sume de bani date in acest caz i-ar incuraja si pe altii sa se sinucida.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Apple Dell HP Foxconn, #Foxconn sinucideri, #Foxconn investigatii , #stiri Apple