Dezvaluiri din interiorul Apple: Muncesti 16 ore pe zi, seful nu te lasa in pace nici la spital, nici la nunta

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 09:34
9991 citiri
Dezvaluiri din interiorul Apple: Muncesti 16 ore pe zi, seful nu te lasa in pace nici la spital, nici la nunta
Foto: The Guardian

Un fost angajat Apple a dezvaluit motivele pentru care si-a dat demisia din companie si a facut cateva acuzatii foarte grave referitoare la pretentiile pe care le are gigantul IT de la salariati.

Intr-o postare pe blogul propriu, Ben Farell a scris ca sefii Apple se asteapta ca angajatii "sa lucreze 16 ore pe zi", iar dupa programul de lucru urmeaza "intalniri peste intalniri, urmate de alte intalniri". Farrell a lucrat pentru Apple, in sediul din Sydney, pentru mai mult de un an, si a fost angajat ca manager al "AppleCare", program de suport tehnic de la Apple.

Se intampla rar ca actuali sau fosti angajati de la Apple sa comenteze munca lor in cadrul companiei, scrie Business Insider. Cel mai adesea angajatii semneaza acorduri de confidentialitate, asa ca e surprinzator faptul ca Farrell a vorbit fara a se ascunde in spatele anonimatului.

Evident experienta lui Farrell nu este reprezentativa pentru fiecare angajat Apple din intreaga lume, scrie sursa citata. Barbatul este un fost salariat nemultumit si criticile sale sunt foarte dure. Totusi, in trecut, si alti fosti angajati au reclamat conditiile grele de la Apple, in special programul foarte lung.

Farrell sustine ca Apple nu arata niciun respect pentru bolnavi, urgente de familie sau nunti. Fostul angajat a povestit ca a ratat o calatorie de afaceri cand sotia sa insarcinata a cazut si a trebuit spitalizata. Faptul ca a lipsit atunci de la munca a fost apreciat de sefii sai drept "o problema de performanta", acuza fostul salariat.

BBC: Conditii inumane in fabricile care realizeaza produsele Apple (Video)

Farrell mai acuza ca Apple nu i-a respectat in niciun fel programul si ca uneori erau convocate intalniri si la miez de noapte.

Intr-o alta postare, acesta a povestit ca, la un moment dat, a contractat un virus si a fost internat pentru o scurta perioada. In loc sa fie sprijinit de sefi, acuza barbatul, a primit un mail cand se afla pe patul de spital, cerandu-i-se sa completeze "de urgenta" o prezentare.

Chiar si in ziua nuntii, mai scrie Farrell, a fost "hartuit cu mailuri si telefoane", in care i se cerea sa trimita un raport pe care cineva il ratacise.

Pe langa program, fostul salariat ii critica si pe managerii de la Apple. "Conducerea era inconsistenta si capricioasa", apreciaza fostul salariat. El a mai scris ca a primit "mesaje vocale nepoliticoase" atunci cand a intarziat doua minute la o intalnire.

"Managementul era inconsecvent si capricios. Primeam adeseori mesaje agresive la orice ora, chiar si in afara programului, atat pe chat-ul intern, cat si la telefon, chiar si pentru o intarziere de un minut la o intalnire", a notat fostul salariat.

Ce inseamna cu adevarat sa lucrezi pentru Apple: Oamenii sunt nebuni!

Farrell mai scrie ca s-a plans la un manager, care i-a transmis sa-si puna "pantalonii de baiat mare", avertizandu-l ca, daca se mai plange, discutiile nu vor mai fi asa amuzante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#program angajati Apple, #dezvaluiri angajat Apple , #stiri Apple