Ziare.com

Facebook si Apple vor mai multe femei: Le dau bani pentru congelarea ovulelor

de Theodora Sopalta
Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 22:58

   

Facebook si Apple vor mai multe femei: Le dau bani pentru congelarea ovulelor
Celebrele companii Facebook si Apple vor oferi 20.000 de dolari angajatelor, bani intrebuintati pentru plata tratamentelor pentru problemele de fertilitate, pentru donatorii de sperma si chiar pentru congelarea ovulelor, permitandu-le astfel femeilor sa aiba copii mai tarziu.

Aceasta decizie vine pe fondul concurentei acerbe pentru ingineri calificati, dar si pentru ca tot mai multe corporatii incearca sa-si diversifice personalul, atragand un numar mai mare de femei, scrie ABC News.

"Orice poate oferi femeilor mai mult control asupra perioadei fertile poate fi de ajutor pentru profesioniste. Acest lucru se adreseaza in special conflictului dintre ceasul biologic si cel al carierei caci cea mai importanta perioada in cariera coincide adesea cu perioada fertila. Aceasta masura poate rezolva problema", a declarat Shelley Corell, sociolog si director al Institudului de Cercetare a Genurilor din cadrul Universitatii Stanford.

Inca din acest an Facebook a inceput sa includa congelarea ovulelor in asigurarea medicala, iar Apple va lua o masura similara la inceputul anului viitor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Congelarea ovulelor ofera femeilor posibilitatea de a se concentra intai pe educatie si cariera, insa procedura poate costa pana la 10.000 de dolari, iar pastrarea presupune plata a sute de dolari anual. Ulterior, alte sume de bani sunt necesare pentru implantarea lor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor