Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

HTC da in judecata Apple: Acuza de incalcarea unor brevete

Miercuri, 17 August 2011, ora 13:01
915 citiri
HTC da in judecata Apple: Acuza de incalcarea unor brevete

Producatorul taiwanez de smartphone-uri HTC a intentat un proces, in SUA, impotriva Apple, acuzandu-l pe rivalul sau american de incalcarea brevetelor.

HTC incearca sa stopeze importurile din SUA de Iphone-uri, iPad-uri si Mac-uri, iar acesta este ultimul pas intr-o batalie juridica legata de brevete intre cele doua societati, care are, de fapt, drept scop, cresterea vanzarilor.

Batalia pentru vanzarile de smartphone-uri a luat o noua turnura luni, atunci cand Google a fost de acord sa plateasca 12,5 miliarde dolari pentru a cumpara Motorola Mobility, scrie BBC.

Google vrea sa avanseze cu dezvoltarea sistemului sau Android pentru telefoane mobile, facandu-l mai competitiv in fata unor rivali precum Microsoft.

"Intentam aceasta actiune impotriva Apple pentru a proteja proprietatea noastra intelectuala, partenerii nostri industriali si, cel mai important, pe clientii care utilizeaza produsele HTC", a declarat consilierul general al HTC.

In luna iulie, comisia de comert international din SUA a decis ca HTC a incalcat doua brevete de inventie ale apartinand companiei Apple.

Raspunsul a venit ca urmare a unei cereri introduse de catre Apple care sustinea, atunci, ca HTC incalcase nu mai putin de 15 brevete de inventie in smartphone-urile sale.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#HTC brevete Apple, #HTC Apple razboi vanzari , #stiri Apple