Seful Apple, in vizita in China - vezi motivul

Marti, 27 Martie 2012, ora 21:47
1496 citiri
Seful Apple, in vizita in China - vezi motivul
Foto: Reuters

Directorul general al Apple, Tim Cook, a ajuns, luni, in China, pentru a discuta cu oficialii tarii despre problemele intampinate de companie pe aceasta piata, de la disputa legata de exploatarea angajatilor, pana la cea privind drepturile asupra marcii iPad.

Aceasta este prima vizita oficiala a lui Tim Cook in calitate de director general, dupa ce a fost numit in aceasta functie in august, in locul co-fondatorului Apple, Steve Jobs, scrie The Guardian.

Deja acesta s-a intalnit cu primarul Beijingului si a vizitat cel mai mare magazin Apple din oras.

"Tim se afla in China pentru a discuta cu oficialii tarii. Aceasta piata este foarte importanta pentru noi si ne dorim sa investim si sa crestem mai mult acolo", a declarat purtatorul de cuvant al Apple, Carolyn Wu.

Ea a refuzat sa dea detalii privind programul vizitei lui Cook in China, precizand doar ca seful Apple se va intalni cu alti oficiali guvernamentali, fara a divulga insa vreun nume.

Pentru Apple, China este a doua cea mai mare piata de desfacere si deja aceasta companie si-a adjudecat trei sferturi din cota de piata a tabletelor. In schimb, iPhone-ul ocupa locul cinci in clasamentul celor mai vandute smartphone-uri din aceasta tara.

Desi reprezinta o piata cu un urias potential de crestere, Apple s-a confruntat cu numeroase probleme in China. De exmplu, s-au iscat controverse privind tratamentul aplicat angajatilor fabricii Foxconn, sugerandu-se ca sunt exploatati.

La sosirea lui Cook in China, un grup de activisti din Hong Kong au publicat o scrisoare deschisa, cerand companiei sa asigure conditii decente de lucru in fabricile furnizorilor de componente.

De altfel, compania chineza Proview a dat in judecata Apple pentru dreptul de a folosi numele iPad, iar produsele companiei americane incep sa piarda teren in fata celor de la Samsung Electronics.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vizita Cook China, #vizita sef Apple China, #sef Apple China , #stiri Apple