Ziare.com

Surpriza pe piata smartphone-urilor din China: Apple depasita la vanzari de o companie locala

Duminica, 11 Mai 2014, ora 21:39

   

Surpriza pe piata smartphone-urilor din China: Apple depasita la vanzari de o companie locala
Dupa perioade continue de crestere pe piata din China, producatorul loocal de smartphone-uri, Xiaomi, a depasit Apple la volumul de vanzari pe piata interna.

Conform datelor publicate de compania de cercetare Counterpoint Technology Market Research, in primul trimestru al lui 2014 cota de piata a Xiaomi a atins 11% fata de 10% cat are Apple, noteaza Tech News.

Xiaomi se afla deja pe locul trei in China, Apple coborand pe locul patru. Primele doua pozitii sunt detinute de Samsung si Lenovo, care au 18, respectiv 12%.

10 procente din piata smartphone-urilor din China detine si producatorul local Coolpad care se afla pe 5, dupa care urmeaza Huawei (8%), ZTE (6%) si Oppo (3%).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

China este ce mai mare piata de desfacere a smartphone-urilor din lume, cea mai mare cota de vanzari revenind modelelor ieftine, asa fiind explicata si ascensiunea Xiaomi. Aceasta vinde deja smartphone-uri in Singapore, iar, pana la sfarsitul anului, va iesi si pe alte piete internationale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1449 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor